A lucra inteligent vs a lucra din greu

A lucra inteligent vs a lucra din greu

A lucra inteligent presupune a lucra din greu

Scopul nu este sa lucrati mai mult. Nu construim autoturisme eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil doar pentru a putea pune mai mult gaz in ele. Le construim pentru ca vrem sa le facem sa mearga mai mult  cu mai putin combustibil. Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, spune ca „strategia noastra de investitii se limiteaza la lene”.
Ceea ce spune el este ca uneori se pare ca e lenes … dar e cu adevarat? Warren Buffett nu a trebuit sa munceasca din greu? Desigur, a facut-o! Diferenta dintre Warren Buffett si cei mai multi dintre noi (cu exceptia celor care au bani banilor) este a ca de ,ulte confunda munca mai inteligenta cu munca mai grea.

Munca grea nu primeste o insigna de onoare

Lucrul mai greu nu va da dreptul sa va puneti pe un piedestal. Nu este o insigna de onoare. Asta nu inseamna insa ca ar trebui sa o evitati, ci mai degraba sa stii cand sa munciti din greu si cand sa lucrati inteligent. Lucrul greu ar trebui folosit pentru a va ajuta sa ajungeti la punctul in care puteti lucra inteligent – nu il inlocuiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *