masina-cu-telecomanda

Alegerea masinilor cu telecomanda

Cand dorim sa cumparam o masina cu telecomanda este important sa luam la cunostinta si anumite detalii tehnice astfel incat sa putem determina daca facem achizitia la un pret bun sau nu.

Atunci cand controlam o masina cu telecomanda avem mult mai multe lucruri de luat in considerare decat manevrarea unei telecomenzi si apasarea unui buton. Fiind la curent cu diferitele optiuni disponibile vei fi capabil sa alegi masina potrivita.

In primul rand trebuie sa stim ca masinile cu telecomanda se impart in 2 tipuri: masinute cu telecomanda cu fir(masinuta este conectata la telecomanda printr-un fir) si masini cu telecomanda fara fir(care functioneaza prin unde radio). Cand manevram masinile cu telecomanda cu fir suntem nevoiti sa ne miscam si noi fiindca in cele mai multe cazuri cablurile sunt destul de scurte.

masinuta cu telecomandaMasinile care nu sunt conectate la telecomanda printr-un cablu functioneaza la o anumita distanta si in general cu cat raza de control este mai mare cu atat masinuta este mai scumpa. Sunt anumite masini cu telecomanda proiectate sa mearga la foarte mare distanta de operator, insa majoritatea sunt masini speciale pentru curse sau masini destinate adultilor si nu copiilor.

Majoritatea telecomenzilor cu unda radio functioneaza pe baza de baterii. Atat masinuta in sine cat si telecomanda sunt alimentate de baterii sau diferiti acumulatori. Insa masinutele mai puternice cum sunt cele pe benzina sau nitro au acumulatori doar in telecomanda, masinuta fiind alimentata de carburanti. Aceste masini cu telecomanda sunt de obicei mult mai mari si mult mai scumpe decat cele alimentate cu baterii si sunt destinate in special adultilor.

Un mare impact asupra pretului il reprezinta si dotarile masinii. De exemplu, daca vrei o masinuta cu faruri functionale, cu claxon sau cu usi care se deschid, atunci pretul va fi mai ridicat. Masinile cu telecomanda mai ieftine de obicei au doar controlul directiei si optiunea de a merge in fata si in spate, pe cand cele mai sofisticate si mai scumpe au control al vitezei(chiar trepte de viteza), suspensie pe fiecare roata, abilitatea de a vira atat fata cat si spatele si multe alte lucruri interesante.

Ca si in lumea reala, sunt masini cu telecomanda construite pentru terenuri accidentate, cat si masinute cu telecomanda ce se pot folosi doar pe asfalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *