audit-energetic

Alegerea unui auditor energetic

De curand a fost introdus certificatul energetic ca act obligatoriu la vanzarea unui imobil. Mai multe acte, mai multe taxe, insa si cateva beneficii de care cumparatorul va dispune.

Exista cateva probleme pe care le intalnim atunci cand suntem in cautarea unui auditor energetic, asta deoarece multe firme fac audite energetice mai putin exacte si in conformitate cu realitatea. Ba mai rau, chiar exista posibilitatea ca atunci cand apelam la mai multi auditori energetici, clasele de energie sa difere. Pe langa asta, multe firme actioneaza putin impotriva legii, facand audite energetice fara a veni sa verifice casa sau apartamentul.

Fiecare firma are o idee diferita asupra modului de realizare a auditului energetic

Doua firme diferite pot efectua acelasi audit energetic, doar ca una il poate efectua in cateva minute la telefon, in timp ce alteia ii ia cateva zile pentru a analiza toti factorii. Fiind aceste variatii, cei care au nevoie de realizarea unui audit ajung sa fie confuzi cu privire la realizarea acestuia si il vad doar ca pe o hartie, sau poate chiar spaga, ce trebuie oferita unei entitati pentru a reusi sa vanda un imobil.

Auditul energetic este un proces destul de complex

Un auditor este obligat prin lege sa viziteze imobilul si sa ia anumiti factori in considerare in vederea realizarii unui audit energetic, nu doar sa primeasca informatiile prin telefon si sa emita un audit dupa baza convorbirii telefonice! Firmele care ofera audite doar prin telefon sunt cele de care trebuie sa va feriti!

Experienta in domeniu conteaza

Pentru a beneficia de un audit energetic profesional, trebuie sa apelam la o firma cu experienta in domeniu. Insa de cele mai multe ori, cele mai vechi firme nu sunt neaparat cele mai bune. Stim ca am gasit un auditor energetic profesionist atunci cand acesta chiar ne cere informatii despre imobil, si nu vorbeste imediat de bani.

Mai rau, exista anumiti auditori energetici care pur si simplu au tarife exagerate, dar va garanteaza ca va ofera o clasa buna a certificatului energetic. Aceste lucruri inca exista si inca se practica, pentru ca pana in prezent nu exista nici o institutie care sa se ocupe de verificarea auditorilor energetici.

Prin urmare, atunci cand cautati un auditor in vederea eliberarii unui certificat de performanta energetica tineti cont de vechimea, experienta si modul de eliberare al certificatului energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *