Aplicarea pentru un job la o firma de web design

creare siteProbabil multi dintre voi sunteti interesati sa lucrati in cadrul unei firme de web design. Depinzand de expertiza voastra puteti aplica la un numar mare de posturi (sau specializari) in cadrul unei firme. Deoarece in acest articol vom aborda aplicarea pentru un job in caduil unei firme de web design, vom analiza care sunt cele mai frecvente postul disponibile in cadrul acestor companii. Principalele funcii in cadrul unei firme de web design sunt posturile de designer, de programatori si de specialisti in marketing online. Adunand expertizele toate acestor posturi, o firma de web design poate sa functioneze in conditii optime, insa numai in cazul in care au un staff competent.

In cazul in care doriti sa aplicati pentru un post de designer. Daca analizam mai atent cerintele acestui post vom observa ca si acesta are niste subcategorii, in alte cuvinte designeri pentru diferite task-uri. Principale categorizari sunt: designeri de grafica, designeri de identitati si designeri web. In cazul in care doriti sa aplicati pentru oricare dintre aceste posturi va fi nevoie sa aveti un portfoliu cat mai complet. Este de o importanta mult mai mare sa aratati un portfoliu de lucrari, deoarece reprezentatii unei firme pot afla mult mai multe lucruri despre voi, decat daca ati prezenta un CV pe care sa scrie ca ati terminat de exemplu facultatea de arte si master la grafica.

In cazul in care doriti sa aplicati pentru un post de programator, si acestea sunt de mai multe feluri. In general subcategoriile principale in cadrul unei firme de web design sunt: programator de interfata (html/css), programator de functionalitati (care poate fi de PHP, Javascript, ASP, sau orice alt limbaj de programare). Inainte de a trimite un CV la o firma este important sa investigati ce tehnologii folosesc pentru crearea siteurilor web.Degeaba veti trimite la o firma de web design care foloseste PHP in dezvoltareun CV cu specializarea pe ASP si cunostinte minime sau nimic de PHP, deoarece sansele sunt ca nu veti primii un raspuns de la acestea. Ca si la postul de designer, portfoliul de lucrari intotdeauna va surclasa un CV care are doar informatiile de educatie.

Daca doriti sa aplicati pentru un post de specialist de marketing, similar cum au fost la categoriile de mai sus, o firma de web design va fi interesat mai degreaba de rezultatele obtinute, fata de studiile avute. Pe intregimea acestui articol am insistat pe prezentarea unui portfoliu fata de studii facute.  Prin asta nu inteleg faptul ca nu este nevoie de studii superioare, insa un portfoliu bogat cu continut relevant pentru firma de web design va fi de o semnificatie mult mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *