Film

Bravo, Laura!

Dar nu si pentru ea. Pentru Laura, seara se invarte in jurul unui bol magic in care stau infipte ca niste tepuse tulpini zdravene de telina. Au un capat inmuiat intr-un sos iesit chiar din blenderul ei. Acolo a invartit pe degete un avocado, o rosie, un dovlecel mic si un catel de usturoi. Va spun, n-am mai gustat ceva atat placut racoritor de vara trecuta, cand ma scaldam in fresh ca gheata. Pasta asta se catara cum poate mai bine pe tulpinile de telina, dar pun pariu ca poate fi incinsa si cu morcovi sau chiar felii de gulie.

In timp ce Laura mai pune pe masa o salata, noi ceilalti privim salivand la crevetii pe care Irina ii perpeleste pe foc. Apriga femeie! I-a trecut prin unt si usturoi, inainte sa-si dea seama ce li se intampla. Le pregatea un patut de paste impletite ca lianele, dar mai intai i-a inghesuit in tigaie, flancati de rosii uscate, ardei grasi si un pluton de patrunjel. Cand si-a terminat treburile cu ei, mesenii aveau ochii scosi din orbite de pofta.

Seara s-a incheiat cu filme de Oscar, printre chicote. Cu pareri intinse ca noi pe covorul rosu al gazdei care ne-a facut toate voile cu un calm rar intalnit. Dar nu cu armonia mea de duminica seara voiam sa inchei, ci cu gandul ca de fapt, se poate orice. Daca reusesti pe parcursul unei cine sa mananci exact ce ti-ai propus, nimic nu te mai poate opri. Intr-ale bucatariei, dietei sau disciplinei alimentare, ma refer. In rest, nu e atat de simplu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *