burgas bulgaria

Bulgaria, Burgas – o comoara mica!

Se pot descrie foarte multe lucruri ca fiind mari-mici. De fapt mare-mic este ceva mic, care are caracteristicile de ceva mult mai mare decat el insusi. Romanii cu siguranta stiu multe despre Bulgaria, insa in acest moment multi oameni din Europa si de pe alte continente au aceeasi reactie cand le zici despre Bulgaria, Ce este Bulgaria? La fel ca si in cazul cand ii intrebi despre Romania.

Bulgaria acopera un teritoriu total de 111.000 km patrati care este considerat destul de putin. Dar noi suntem convinsi ca multi nu au idee cat de multe lucruri frumoase exista in aceasta tara mica. Bulgaria este o tara cu o istorie lunga, plina de suisuri si coborasuri si de evenimente critice. Cultura tarii a fost influentata de multe alte nationalitati si este motivul pentru care Bulgaria are acum multe locuri istorice importante. Un astfel de loc este Etara, care este un muzeu in aer liber, dar pare mai mult ca un oras intreg. Oamenii de acolo practica inca mestesuguri vechi, inclusiv ceramica.

Etara este ca un loc din timp in care trecutul este inca in viata. Un alt astfel de loc este satul Arbanasi. Este o asezare veche si detine unele manastiri vechi. Una dintre ele este Manastirea Sf Nikola, care a fost construita in timpul dinastiei Assen – inca mai pot fi vazute decoratiuni de perete pastrate inca din 1716. Arbanasi este aproape de orasul Veliko Tarnovo, unde veti fi uimiti de marea fortareata Tsarevets, care a fost capitala Regatului Bulgar al doilea. Un loc uimitor este Calaretul Madara – o imagine sculptata in piatra in timpul secolului al optulea. Alte locuri istorice includ Manastirea Rila, Pliska (prima capitala a Bulgariei), Manastirea Troyan si multe altele.

Bulgaria are de asemenea o natura minunata. Exista multe locuri pe care le puteti vizita pentru  a admira peisajul frumos. Intai de toate, sunt foarte multi munti in tara. Muntii Rila reprezinta un loc minunat – este cel mai inalt varf de pe peninsula – Mousala (2925 m). Puteti vizita de asemenea, cele 7 lacuri Rila, cabane si multe partii de ski. Un alt munte celebru este Pirin – cel mai fascinant din Bulgaria si de asemenea o parte din lista Patrimoniului Mondial. Exista multe rezerve naturale in Bulgaria si una dintre ele este Srebarna ca gazduieste aproape 100 de specii diferite de pasari. Oricum cand mergeti in Bulgaria in aproape fiecare oras de acolo, veti gasi ceva incredibil de vizitat.

In ceea ce priveste cultura, cele mai bune locuri de vizitat sunt cele mai mari orase: Varna, last minute Burgas, Veliko Tarnovo si desigur capitala Sofia. Aceasta din urma poate fi comparata cu multe capitale europene – este un oras mare, cu multi oameni si numeroase locuri de vizitat daca sunteti un iubitor de cultura sau doar vreti sa va bucurati de viata de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *