Supravegherea in casa

Camerele de supraveghere video, solutia ideala pentru protectia ta

Atunci cand vine vorba despre securitatea persoanelor fizice sau juridice, a apartamentelor, caselor, depozitelor, sau firmelor mari, cu siguranta camerele de supraveghere video sunt optiunea cea mai viabila atat din punct de vedere al preturilor cat si a proprietatilor pe care le au.

Cele mai cautate tipuri de camere de supraveghere sunt cele IP sau Speed Dome, care au sisteme precise, bazate atat pe monitorizarea de la apropiere cat si de la departare. Camerele de tip IP sunt acele tipuri  care sunt folosite cel mai frecvent, iar ele se bazeaza pe transmiterea imaginilor oriunde in lume prin intermediul internetului.

In componenta se afla o lentila, un senzor de imagine, 1 pana la 2-3 procesoare si o placa de memorie. Camera de retea are propriul sau IP si poate fi conectat pe orice device care are conexiune la internet, fie ca vorbim de telefon, tableta, laptop sau calculator clasic. Preturile sunt pentru toate buzunarele, in functie de intrebuintari, iar costurile incep de la 142 lei pana la aproape 1500 lei. Diferentele o fac proprietatile de focalizare, timpii de transmisie, memoria si alte proprietati care te ajuta sa identifici atat oamenii din imagine cat si actiunile lor.

De asemenea, un alt tip de camera care trebuie luat in considerare este modelul Speed Dome, acestea fiind folosite indeosebi pentru monitorizarea pe distante lungi, mai ales in fabrici, depozite, firme mari, avand proprietatea de a focaliza pe o distanta de pana la 200 metri.

Camere IP cu rezolutie HDSi primariile folosesc aceste dispozitive atunci cand vine vorba de monitorizarea intersectiilor sau a parcurilor, lentilele de mari dimensiuni si luminile puternice identificand imediat actiunile neobisnuite ce se petrec, indiferent de ora sau vreme. Aceasta este o particularitate remarcabila a dispozitivelor Speed Dome. Aceste tipuri de camere pot fi conectate cu usurinta la orice dispozitiv mobil, fiind compatibile atat cu sistemul Android cat si cu cel IOS. Pretul acestora este ceva mai mare, pornirea fiind de la 406 lei, ajungand pana la 4000 lei datorita proprietatilor si intrebuintarilor pe care le au.

Montajul camerelor de supraveghere este un alt subiect destul de complex, deoarece legislatia in vigoare nu permite oamenilor sa monteze astfel de dispozitive fara a avea licenta pentru asta. Profesionistii trebuie sa fie foarte atenti la foarte multe capitole, iar particularitatile dispozitivelor din interior difera foarte mult de cele din exterior. Daca in interior discretia este cuvantul de baza, in exterior siguranta primeaza, iar plasarea acestora la vedere nu reprezinta o problema.

Instalarea camerelor IP presupune setarea acestora astfel incat utilizatorii directi sa aibe acces instantaneu la imagini, atat in repaus cat si in miscare. De asemenea, accesul este posibil atat printr-un browser cat si prin e-mail. In ceea ce priveste instalarea echipamentelor de tipul Speed Dome se are in vedere o gama mai larga de proprietati, cum ar fi vederea pe timp de noapte (infrarosu), zoom-ul sau lentila, proprietati care trebuie sa fie in stransa concordanta pentru a oferi calitate unei imagini. Astfel poate fi monitorizata actiunea chiar si din intuneric, fara cel mai mic obstacol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *