indreptare jante

Cand vine momentul sa inlocuim anvelopele actuale cu unele noi?

O intrebare care ofera numeroase batai de cap soferilor autohtoni, insa care este privita de specialisti drept o dilema simpla, bazata pe identificarea unor defectiuni la nivelul acestora.

  1. Gaurirea ireversibila a anvelopelor

Chiar daca ne-am orientat inca de la bun inceput atentia catre modelele robuste si rezistente de anvelope, numeroase sunt situatiile in care acestea se gauresc spontan tocmai pentru ca drumurile regionale sau nationale sunt caracterizate de suprafete abundente in impuritati. Asadar, acesta este primul lucru pe care ar trebui sa il verifice echipa unui service auto.

  1. Semnele de imbatranire ale anvelopelor

Nu putem vorbi despre o valabilitate precisa a anvelopelor. Si totusi, exista anumiti factori pe care ii putem lua in considerare pentru a evita imbatranirea precoce a acestora. Iar daca dumneavoastra credeti ca utilizarea excesiva a anvelopelor poate fi un factor determinant in amplificarea gradului de uzura, atunci ar trebui sa stiti faptul ca si o anvelopa nou – nouta sau una folosita doar de cateva ori poate capata o alura invechita. Pentru a nu ajunge in situatia de a apela la serviciul de sudura jante auto trebuie sa aveti grija la temperatura mediului in care le depozitati, asta in cazul in care nu le folositi inca, sau la diversele aspecte relationate cu rutina din timpul condusului. Ei bine, in cazul anvelopelor lucrurile sunt la fel de simple, fiind necesare doar regulile nescrise din timpul condusului relationate cu presiunea, viteza, dar si intretinerea lor periodica.

3.Nu ignorati micile lovituri ale anvelopelor

Daca ati ajuns in situatia de a va confrunta cu orice mica imperfectiune a anvelopei atunci trebuie sa va adresati unuiindreptare jante auto profesionist pentru a stabili daca aceasta este una inofensiva pentru integritatea dumneavoastra sau nu. Perforarea anvelopei nu este un lucru strain de orice sofer experimentat, iar de cele mai multe ori ea se datoreaza abraziunilor regasite pe asfalt, gropilor adanci sau contactelor cu bordurile inalte.

4.Tineti cont de micile sfaturi ale specialistilor

Conceptele si regulile pe care le auzim din partea profesionstilor la fiecare vizita intr-un service auto ar trebui sa se implementeze rapid in constiinta noastra, regasindu-si ulterior o aplicabilitate. Spre exemplu, multi sunt profesionisti ce ne recomanda sa evitam combinarea anvelopelor radiale cu cele ne-radiale, lucru de care nu multi soferi tin cu adevarat cont. Iar daca ati intrat in posesia unor astfel de modele, incercati sa nu le aduceti laolalta pe aceeasi axa a autoturismului. Mai mult decat atat, echilibrarea anvelopelor este o sarcina care ne revine la fiecare interval temporal de sase luni, rolul acestei proceduri fiind acela de a ne genera o calatorie mult mai fluida. Efectul echilibrarii se resimte si in cazul benzii de rulare, aceasta devenind mult mai durabila.

Un gând despre “Cand vine momentul sa inlocuim anvelopele actuale cu unele noi?

  1. Intr`o tara asa de saraca ai fi umit cu ce bombe umbla unii in trafic … de echilibrat nici nu se mai pune problema, am vazut soferi carora aproape ca le pica roata de pe spate de pe masina… de multe ori ITP`ul e o gluma proasta, cei cu responsabilitate au masina la punct oricum si sunt altii care dau spagute ca sa mai treaca inca un ITP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *