Un panou solar nepresurizat de calitate

Care este pretul ideal pentru panourile solare nepresurizate?

Panoul solar nepresurizat reprezinta o solutie ideala si foarte ieftina, ce poate fi folosita pe toata perioada verii, dar si primavara si la inceputul toamnei. In fond, aceasta solutie este alcatuita dintr-un sistem complex, care se monteaza foarte usor si este alcatuit dintr-o serie de tuburi.

Orice persoana poate achizitiona astfel de sisteme pentru ca, in prezent, exista o multitudine de panouri solare nepresurizate, ce pot fi montate cu usurinta si care nu necesita actiuni de intretinere. Durata de viata a unui astfel de sistem este, in medie, de 15-20 de ani si are un randament foarte bun.

Cum functioneaza un panou solar nepresurizat?

Cu ajutorul sistemului complex de tuburi, panoul absoarbe radiatia infrarosie, pe care o capteaza si o transforma in energie termica. Practic, toata energia solara este indreptata intr-o singura directie, cu scopul de a incalzi apa din interiorul tubului. Acesta functioneaza ca un magnet care absoarbe o cantitate mare de energie solara si o transforma in energie termica. Dupa acest pas, apa calda se ridica in partea de sus a rezervorului, iar in partea de jos ramane apa rece.

Acest sistem are o capacitate destul de mare pentru ca poate incalzi aproximativ 100 L de apa. De aceea, este preferat de cele mai multe dintre familii, in special de cele cu mai multi membri. Poate fi utilizat din martie si pana in noiembrie, fara probleme si va va scuti de un plus la factura. Energia solara este gratuita, astfel ca, de ce sa nu facem o investitie inteligenta, pe care o vom recupera in cel mai scurt timp?

Detalii tehnice

Apa este incalzita intr-un ritm lent, dar sigur, care asigura + 6 grade Celsius pe ora. Cantitatea de apa pe care o produce este calculata la o zi intreaga. Cu toate acestea, in cele trei luni de vara, incalzirea se face mai rapid, astfel ca putem avea de-a face cu o crestere de pana la 10 grade Celsius pe ora, in lunile Iunie, Iulie si August.

Montaj panouri

Cat timp se mentine apa calda?

Datorita faptului ca peretii rezervorului sunt acoperiti cu un strat izolant, realizat din spuma poliuretanica groasa, nu se pierde foarte mult din caldura stabilita in interior.

Ce panouri solare cumparam?

Specialistii recomanda panouri solare nepresurizate – vezi aici modele de panouri solare ieftine. Nu intotdeauna pretul este cel care dicteaza calitatea. Se intampla, in foarte multe cazuri, ca o investitie nu foarte mare, sa ne aduca mari castiguri pe viitor.

Trebuie sa acordam insa o atentie deosebita materialului din care sunt confectionate si sa alegem o echipa serioasa, care sa ne monteze intreg sistemul si, in felul acesta, sa ne asiguram de faptul ca nu vom avea de tras cu el mai tarziu. Totul trebuie sa fie realizat ca la carte, cu toate detaliile respectate si puse la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *