placi de par

Care este secretul din spatele placilor de par

Parul, la fel ca orice alta parte a corpului tau, este mai mult un indicator al sanatatii tale. In acelasi timp, parul mai joaca un rol foarte important in determinarea aspectului fizic si al atractivitatii tale pentru cei din jur.

Probabil nimic din ce ai putea tu sa faci nu ar schimba felul cum arati la fel de mult precum o face modul in care iti aranjezi parul. Pana si barbatii trec prin aceasta experienta, mai ales de cand este la moda man bun-ul(parul prins), ceea ce inseamna ca zilele in care parul nu arata bine sunt acum de natura universala.

Cu toate acestea, noile tehnici de a stiliza parul, cum ar fi indreptarea sau ondularea, iti ofera oportunitatea de a rezolva una dintre cele mai mari probleme pe care le intampini in fiecare dimineata. Intreg procesul de transformare pare destul de interensat si aduce rezultate multumitoare, dar te-ai gandit vreodata de ce placile de par sau ondulatoarele sunt atat de eficiente si care este stiinta ce sta in spatele lor? Mai jos, cu ajutorul site-ului http://www.placidepar.ro/, urmeaza sa va prezint principiul de functionare al placilor de par si nu numai.

De unde provine forma naturala a firului de par

La baza firului de par, mai exact la nivelul in care partea inferioara ia contact cu pielea, se afla foliculul, sau radacina. In interiorul acestui folicul se afla celule vii care se divid si cresc, formand  firul de par. Firul este compus din proteine numite keratina si melanina.

Firul de par este compus din trei parti, dar pentru a intelege mai bine cum sunt pozitionate acestea, imagineaza-ti un tub, sau un cilindru, in interiorul caruia se afla alte doua de dimensiuni mai mici. Stratul exterior se numeste cuticul si are rol protector. Stratul din mijloc se numeste cortex si contine granule de melanina si corpuri ovoide, iar stratul interior poarta denumirea de medula.

Foliculul este si cel care determina forma cuticulului de par. Atunci cand forma foliculului e rotunda, parul este drept, iar pe masura ce foliculul se indreapta spre o forma ovala, parul devine din ce in ce mai ondulat(cret).

Cum este influentata forma firului de par de caldura

Keratina din par, care este parte a stratului numit cortex, este tinuta de legaturi formate din molecule de hidrogen. Aceste legaturi de hidrogen sunt responsabile de mentinerea formei naturale a parului tau. Legaturile pot fi modificate in doua moduri: cu caldura sau apa. Atunci cand modifici forma si directia parului dupa ce aceste legaturi s-au rupt, ai posibilitatea de a rearanja parul doar pana cand se refac legaturile. De aceea si coafurile realizate cu ondulatorul nu tin mai mult de cateva ore, cel mult o zi, sau pana cand iau contact cu apa / umezeala.

Pe scurt, stilizarea temporara sau modificarea formei parului tau poate fi obtinuta prin alterarea legaturilor fizice dintre moleculele de hidrogen existente la nivelul keratinei din par.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *