cabluri-de-incalzire-in-pardoseala-total-heat

Care sunt avantajele unui sistem de incalzire in pardoseala?

Esti in cautarea unor noi modalitati de a-ti incalzi locuinta? Oamenii adesea opteaza pentru solutiile clasice de incalzire precum un calorifer sau un radiator. Putini insa au la cunostinta eficienta unor cabluri de incalzire in pardoseala Total Heat. Acestea ar putea fi solutia ideala pentru o iarna racoroasa.

Pe langa faptul ca acestea constituie un tratament pentru picoarele tale in timpul diminetilor reci de iarna, reprezinta si o buna modalitate de a economisi mult spatiu, la fel si energie electrica pe care ai risipi-o prin alte mijloace.

Cablurile de incalzire in pardoseala aduc o sumedenie de beneficii:

-nu exista radiatoare sau calorifere ce pot aduce un plus de disconfort si un obiect in plus de curatat, pe langa faptul ca se poate economisi spatiul alocat acestuia pe unul din peretii casei;

-reprezinta o modalitate excelenta de a incalzi o camera si ofera mult mai multa satisfactie comparativ cu celelalte mijloace;

-caldura este emanata intr-o maniera subtila si confortabila; nu veti mai fi nevoiti sa suportati aerul rece ce se afla, de obicei, chiar la baza incaperii, langa pardoseala; acea zona este acum chiar cea care degaja caldura;

-deoarece caldura este concentrata in partea joasa a camerei, foarte putina din aceasta se va pierde; camera va fi in totalitate incalzita;

Tipuri de incalzire in pardoseala

Sistem cu apa calda: acestea folsoesc apa ce este pompata direct de la sistemul central de incalzire al locuintei prin conducte din material plastic, care sunt asezate ca podea, peste care se va instala suprafata finala.

Incalzirea in pardoseala de acest fel reduce, de asemenea, costurile incalzirii apei pe care le-ai fi platit in mod normal pentru un calorifer cu apa, spre exemplu. Acestea aduc lichidul la temperatura cuprinsa intre 40 si 65 de grade celsius, reusind sa ofere podelei o temperatura cuprinsa intre 23 si 32 de grade celsius.

Sistem cu cabluri electrice: este dotat cu cabluri care sunt legate in asa fel incat sa fie in forma de ochi. Exista, totusi, si modele mai noi, in care elementele sunt incorporate intr-o rola continua. Cablurile sunt raspandite pe podea, conectate impreuna si legate de sursa principale de alimentare cu electricitate si de termostat.

In general, desi sistemele electrice sunt mai ieftin de isntalat si cauzeaza mai putine perturbari asupra podelei deja existente, sunt mult mai costisitor de folosit, spre deosebire de sistemul cu apa calda.

Unde sa folosesti incalzirea in pardoseala

De obicei, incalzirea in pardoseala se foloseste in camerele care iau contact cu solul. Totusi, sunt disponibile sisteme care sa se potriveasca oricarui tip de constructie. Sistemele cu apa calda sunt cel mai usor de instalat in cazul in care procesul are loc in timpul constructiei podelelor. Se incearca sa se evite pe cat posibil demontarea celor actuale pentru instalarea acestui procedeu. Alternativa electrica este mult mai facila pentru a fi implementata in camerele deja amenajate, deoarece nu necesita modificarea inaltimii podelei sau alte schimbari de dimensiuni.

Astfel fiind spuse, modalitatea de incalzire prin pardoseala prezinta numeroase avantaje fata de aproape orice alta metoda. Alegerea unuia din sistemele precizate mai sus apartine fiecarui cumparator in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *