laptop rezistent

Care sunt principalele cerinte pentru ca un laptop sa aibe o durata de viata mare

Laptopul este unul din cele mai folosite electrocasnice in vremurile noastre, unde tehnologia este la putere.

Datorita functiei sale portabile, dar si a multitaskingului, laptopul poate fi folosit cu usurinta atat acasa, cat si la birou sau la facultate fara sa ne creeze nici un disconfort, cantarind putin, iar un ghiozdan este suficient pentru a-l cara in conditii de siguranta.

Insa, atunci cand il folosim cu siguranta trebuie sa avem in vedere faptul ca functionarea sa la parametrii optimi tine de cateva chestiuni atat din punct de vedere softwere cat si hardware.

Mai jos va vom prezenta cateva instructiuni pentru a oferi posibilitatea chiar si unor laptopuri bune si ieftine sa aiba o durata de viata mai mare.

 

Recomandari software laptop

Atunci cand vine vorba de programe, este necesar sa stim cum sa formatam un pc, sau sa chemam pe cineva care se pricepe pentru a ne creea un mediu de lucru placut, atat din punct de vedere al pictogramelor cat si al barelor de meniu.

Dar grijile nu stau in aceste lucruri ci in navigarea pe internet si rularea sau instalarea diverselor lucruri, care ne poate conduce la a contacta diversi virusi informatici, care vor periclita buna functionare a laptopului..

De aceea este recomandabil sa avem discernamant si sa ne instalam un antivirus practic, capabil sa ruleze fara cerinte hardwere mari si sa fie actualizat cu cele mai noi liste de virusi.

Acest lucru va permite o scanare optima si ne va feri de virusi informatici, foarte la moda atunci cand descarcam filme, intram pe site-uri fara securitate sau folosim diverse clipuri pentru amuzament.

In plus, avem posibilitatea si sa ne monitorizam variatiile de temperatura ale pieselor, cu ajutorul dispozitivului free promovat de firma Piriform care se numeste Speecy, un softwere care cu siguranta este la indemana tuturor.

Dar atentia noastra poate fi atintita si spre programul CC Clener, care  ne poate ajuta sa ne curatam laptopul de programe nedorite, sa il faca sa ruleze la viteze mari dar si alte facilitati care ni le ofera programul.

 

Recomandari hardware laptop

In timp, piesele laptopului nostru se pot uza, lucru ce ar face sa nu mai functioneze la parametrii maximi, iar curatarea periodica de praf si ungerea acestora cu pasta termica sunt lucruri care nu trebuie sa le scapam din vedere atunci cand vine vorba de intretinerea lucrurilor pe care le iubim.

O data pe an, o astfel de operatiune valoreaza maxim 100 lei si este cu siguranta un castig.

In plus, trebuie sa fim foarte atenti la sistemul nostru de racire pentru a nu suprasolicita placa video sau procesorul, iar pentru orice lucru care ni se pare ciudat, consultarea unui service sau achizitionarea unui cooler este de departe solutia pentru a pastra temperaturile optime la nivelul pieselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *