Montaj de mocheta pentru locuinte

Cat de important este montajul corect al mochetei?

Fie ca vorbim despre o mocheta, linoleum sau covor PVC, cea mai importanta etapa a procesului de amenjare a casei noastre o reprezinta montajul. Este esential ca echipa pe care o alegeti pentru astfel de proceduri sa fie un specializata, cu experienta in domeniu si care va poate oferi o garantie a lucrului bine facut

Exista numeroase firme care se ocupa cu furnizarea unor materiale precum mocheta, insa atunci cand faceti o astfel de alegere pentru apartamentul dumneavoastra trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceasta se alege in functie de locul in care va fi amplasata si, bineinteles, de cat de des va fi folosita. De aceea, se recomanda consultarea unei echipe specializate care va poate ajuta sa alegeti cea mai buna solutie in materie de amenajari.

Montarea unei mochete trebuie sa fie realizata intr-un mod profesionist in care sa fie utilizat un echipament special. Primul pas este cel legat de pregatirea suprafetei pe care se va efectua montajul de mocheta. Podeaua trebuie curatata foarte bine, degresata si sa aiba acelasi nivel, daca este necesar acest lucru. De asemenea, suprafata nu trebuie sa aiba impuritati sau alte probleme deoarece rezultatul nu va fi cel asteptat.

Masuratorile sunt cele mai importante, deoarece dimensiunile incaperilor sunt diferite, iar mocheta poate avea alte repere dimensionale decat cele obisnuite, asa ca se recomanda masurarea atat a suprafatei, cat si a materialului care va fi aplicat. Cand vine vorba de aclimatizare, o echipa specializata stie ca o mocheta trebuie sa fie tinuta in locul in care va fi montata cel putin 12 ore pentru a putea fi mai usor de manevrat si montat.

Taierea corespunzatoare a acesteia este o alta etapa ce face parte din procesul de montaj pentru mochete. Daca mocheta va fi montata dintr-o singura bucata, procesul se va face destul de usor, insa daca optezi pentru o monatre pe bucati, taierea fiecarei parti este foarte importanta si necesita foarte multa grija pentru ca aspectul final sa fie cel asteptat. Instrumentele folosite in acest proces difera de la un specialist la altul, insa trebuie sa va asigurati ca totul va fi cum va asteptati.

Ultima parte consta in fixarea mochetei, proces care se realizeaza cu ajutorul unui adeziv potrivit pentru mocheta pe care o vei monta. Este necesar ca mocheta sa fie intinsa perfect pentru un rezultat de efect, care sa para cat mai natural, imbinarile care se realizeaza sa nu fie evidente si deranjante la finalul procesului de montare a mochetei.

Asa ca daca optati pentru un astfel de serviciu, asigurati-va in primul rand de experienta echipei alese, monitorizand indeaproape procesul pentru a obtine rezulltatul dorit, pentru ca achizitionarea mochetei se face foarte simplu, insa montarea ei presupune cea mai mare parte din amenajarea unei pardoseli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *