Ce am găsit în șanț la LetsdoitRo

Profit de faptul că articolul despre cum a fost ieri la Sibiu Rally Show mai trebuie să stea puțin în cuptor și o să povestesc despre ce am găsit în șanțuri cu ocazia Let’s do it, Romania!

Pe 25 mai, am făcut parte dintr-o frumoasă echipă formată din 18 oameni. Am avut alocat un morman de pe drumul dintre Sibiu și Poplaca. Am venit echipați cu propriile mănuși, propriii saci și vreo două lopeți…tot proprii, of course.

Și-am adunat gunoaie de pe câmp, de la intrarea în pădure, din șanț și din bălți. Ce am găsit? … Ce n-am găsit?!

Banalele sticle de plastic, pungi, pachete de țigări, haine și saci de rafie…probabil ambalajul cu care au fost aduse binevoitor gunoaiele. Mai puțin banalele varză murată, televizor, frigider. De ce s-ar strădui oamenii să care lucrurile astea în afara orașului în loc să le lase lângă tomberonul din spatele blocului, zău de pot înțelege.

Dar cel mai important lucru pe care l-am găsit e speranța. Speranța că se mai poate îndrepta ceva, că mai există încă destui oameni care vor să facă ceva și care vor reuși într-un final. Speranța că oamenii care au trecut anul ăsta pe lângă noi și ne-au privit admirativ, anul viitor vor fi lângă noi cu mănușile în mâini. Și speranța că măcar o parte din oamenii care au aruncat gunoiul acolo, văzând cele întâmplate, vor înțelege însemnătatea corectă a gestului și vor alege tomberonul data viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *