Ce inveti in timpul orelor de legislatie la scoala de soferi?

Orele de legislatie rutiera se desfasoara in Sala de legislatie a Scolii de soferi. Sala de legislatie trebuie sa fie dotata corespunzator, cu toata aparatura necesara unei bune desfasurari a orelor legislative. O sala de legislatie ar trebui sa cuprinda : laptop, viodeoproiector, softuri specifice, machete stradale, masinute in miniatura, materiale didactice, truse medicale, triunghi reflectorizant si multe alte dotari specifice. Cand alegeti o scoala de soferi, informati-va si daca sala de legislatie este dotata corespunzator.

Veti invata codul rutier, puncte de penalizare, contraventiile si infractiunile, agenti, elementele de prim ajutor, reguli de circulatie. Cursurile de legislatie rutiera nu trebuie sa fie cursuri de invatat pe dinafara carti si coduri intregi, ci cursuri in care veti invata logic si in care vi se vor raspunde la intrebari si nelamuriri.

Pentru a putea conduce in siguranta trebuie sa cunosti legislatie rutiera si regulile circulatiei pe drumurile publice.

La unele scoli de soferi puteti gasi si cartile cu chestionare dupa care trebuie sa invatati. De asemenea, exista si site-uri cu chestionare de mecanica si de legislatie rutiera unde va puteti testa cunostintele.

Dupa efectuarea cursurilor teoretice veti incepe cursurile practice- lectii de conducere cu un instructor autorizat.

Examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere este compus din doua parti: un test de acomodare, format din 3 intrebari si testul propriu-zis alcatuit din numarul de intrebari si raspunsuri optionale specific fiecarei categorii pentru care candidatul solicita permisul, alese de calculator din totalul de 3000 de intrebari existente. Examenul nu poate dura, indiferent de categoria pentru care candidatul s-a inscris, mai mult de 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *