aspirator

Ce trebuie sa stim despre aspiratoare indiferent de model?

Ei bine, fiecare dintre noi avem in casa un aspirator, fie ca este cu sac sau fara, cu spalare sau de mana, nu lipseste din casa noastra. Aspiratoarele se dovedesc adevarate ajutoare atunci cand te hotarasti sa faci curatenie, in primul rand scapi de matura ca re nu face altceva decat sa imprastie praful peste tot si  in plus nici nu ajunge in locurile mai greu de accesat.

Atunci cand alegi un aspirator tine cont si de anumite elemente mai putin importante cum ar fi tipul de perie, puterea motorului, tipul de suprafata pe care il vei folosi, nivelul de zgomot, dimensiunea, este important sa ai unde sa-l depozitezi, precum si greutatea, cu siguranta il vei folosi destul de des, asa ca manevrarea lui trebuie sa fie destul de facila.

Exista aspiratoare care au perii speciale pentru suprafata pentru care va fi folosit, pentru pardoseala dura, duze turbo special concepute pentru mochete si covoare in care s-a imprimat mizeria, duze cu motor, duze inguste pentru spatiile mai greu accesibile, dar si perii pentru tapiterie.

Puterea motorului este importanta, este recomandat un aspirator caruia ii poti regla puterea de aspirare, mai ales daca il folosesti pe suprafete unde nu necesita folosirea acestuia la capacitate maxima. Puterea motorului este exprimata in wati (W), cele mai multe avand o putere incadrata intre 300-450 W, in timp ce aspiratoarele mai ieftine au o putere intre 200-300 de wati.

Capacitatea de colectare este unul dintre criteriile dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand alegi sa folosesti un astfel de electrocasnic. Recipientul in care se va aduna toaa murdaria si praful trebuie sa fie dintr-un material calitativ si sa aiba o capacitate ccat mai mare, pentru locuintele mai mare este recomandata o capacitate de colectare intre 3-6 litri.

Filtrele aspiratorului au rolul de a tine praful in timpul aspirarii, asa ca cele mai multe modele au filtrele HEPA (High Efficiency Articulate Air), fiind foarte util mai ales in cazul persoanelor care au o alergie la praf.

Rotile aspiratorului trebuie sa fie dintr-un material moale, care nu va zgaria suprafata pe care va fi folosit, acest lucru depinde bineinteles de locul in care va fi folosit acesta, nu putem compara un aspirator destinat pentru uzul casnic cu cel folosit in spatii comerciale sau profesionale.

Zgomotul joaca un rol cheie, nimanui nu-i place sa auda vecinula tunci cand face curatenie, asa ca daca stati la bloc, de preferat ar fi sa optati pentru un model cu un nivel de zgomot ceva mai redus pentru a va putea desfasura sesiunea de curatenie in voie.

Am ajuns si la partea cu intretinerea aspiratorului, ei bine, fiecare astfel de produs are nevoie si de o intretinere, indiferent de modelul ales. Producatorii de atfel de aparate recomandata inlocuirea filtrului de evacuare macar o data pe an, iar in cazul aspiratoarelor cu sac, trebuie schimbat dupa 5 utilizari, pentru ca altefl va influenta modul de functionare al aparatului.

Aspiratoarele fac parte din viata noastra si este important sa alegem produsele care ne satisfac cerintele si ne ofera cele mai bune rezultate, iar cateeva sugetii interesante veti gasi acii, deunde va puteti alege modelul destinat nevoilor dumneavoastra.

Surse de informare:

en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_cleaner

topaspiratoare.ro

samsung.com/ro/vacuum-cleaners/

 

Un gând despre “Ce trebuie sa stim despre aspiratoare indiferent de model?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *