antalya

Cele mai bune motive pentru a vizita Antalya

Incepand cu epoca de piatra si pana la otomani, Antalya a vazut foarte multe civilizatii. Fiecare dintre acestea si-a lasat amprenta asupra oamenilor. O vizita in Antalya este ca o lectie de istorie unde zeii romani stau langa relicvele otomane. In continuare va prezentam o lista cu obiectivele ce nu trebuiesc ratate daca ajungeti in Antalya.

Muzeul Antalya – primul loc in itinerariul dumneavoastra trebuie sa fie ocupat de Muzeul Antalya. Intrucat Antalya a fost casa unora dintre cele mai vechi civilizatii de pe pamant, acest muzeu este o adevarata comoara. Gazduieste colectii ce pornesc de la epoca de piatra si pana la perioada elenistica, fenomenal de bine pastrate si prezentate. De notat este in special Sala Zeilor, are adaposteste 16 zei din mitologia greaca, aceasta fiind si principala atractie a muzeului.

Casele Kaleici – Kaleici, orasul vechi, ofera un farmec vechi dupa modernizare. Casele de aici au fost declarate ca fiind istorice si se fac eforturi mari pentru  a fi restaurate. Structurile din acest oras vechi datand din perioada  romana. Puteti sa stati la unele dintre aceste hoteluri Antalya de tip boutique sau doar sa luati o masa la unul din numeroasele restaurante.

Suna si Inan Kirac – nu ratati acest muzeu din Kaleici, gazduit intre doua case adiacente istoric. Prima casa a fost restaurata ca o casa turceasca.  Aceasta fiind un muzeu etnografic care prezinta scene din viata de zi cu zi a unei gospodarii traditionale. A doua cladire este una frumos conservata si restaurata care fusese anterior o biserica greco-ortodoxa. Aceasta gazduieste o colectie impresionanta de ceramica turceasca.

Poarta lui Hadrian – aceasta a fost numita dupa imparatul roman Hadrian, el fiind cel care a construit-o. Frumoasa poarta este realizata din marmura alba in totalitate, exceptie facand doar pilonii. Treci cupole in forma de orificii se gasesc in partea de sus. Ceea ce o face remarcabila este sculptura si ornamentatia pe poarta. Va recomandam daca doriti sa mergeti acolo sa cautati oferte de hoteluri Antalya in 2015 pentru a fi siguri de o vacanta de neuitat, nu numai la plaja

Yivli Minarae Camii – in jos de Turnul cu Ceas este Moscheea Minaret, sau altfel cunoscuta ca Yivli Minarae Camii. Aceasta a fost transformata dintr-o biserica in timpul domniei sultanului din Seljuk Ala ad Din Kay Qubadh in 1220-1237. Moscheea in sine a trecut prin reconstructie dupa ce originalul a fost distrus in secolul al 14-lea. Astazi aici este gazduit Muzeul Etnografic Antalya.

2 gânduri despre “Cele mai bune motive pentru a vizita Antalya

  1. De mult timp imi tot spun ca as vrea sa vizitez Turcia, Antalya in mod special, insa niciodata nu am reusit sa ajung pana acolo. Au venit cu foarte multe atractii insulele din Grecia si Cipru, dar la anul cred ca o sa fac un efort si o sa vizitez Antalya. Am auzit de la foarte multi prieteni de ai mei care au fost si au vizitat Antalya, ca sunt foarte multe locuri de vazut si ca atmosfera e una de-a dreptul speciala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *