calarasi

Cele mai mari orase de pe harta Romaniei ce fac parte din zona de sud est a tarii

Daca ne uitam pe harta Romaniei, putem observa in zona de sud est cateva orase destul de mari, in afara de capitala tarii, dar si unele dinttre cele mai mici orase din Romania, unele mai mici chiar si decat localitati ce sunt considerate comune sau chiar sate.

In afara de Bucuresti, probabil cel mai mare oras din sud estul Romaniei, este orasul Constanta. Constanta are in jur de 300 de mii de locuitori si este un important centru industrial, comercial si turistic din tara noastra. Conexiunea pe harta Romaniei dintre Constanta si Bucuresti se va scurta si mai mult in acest an, odata cu darea in folosinta si a ultimului tronson din austostrada Bucuresti – Constanta.

Restul oraselor mai mari din sud est au populatie mai mica, in general sub 100 de mii de locuitori. Alte orase mai mari din acea zona de pe harta Romaniei sunt:
– Calarasi, capitala judetului cu acelasi nume si port la Dunare.
– Giurgiu, un alt port la Dunare, legat de Bucuresti pe aproape toata distanta de un drum express destul de bun. Giurgiu este si pricipalul punct de frontiera dintre Romania si Bulgaria.
– Slobozia, capitala judetului Ialomita si important centru agricol si nod rutier, beneficiind de acces relativ destul de simplu autostrada si drum national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *