zumba

Chiar poti sa slabesti cu Zumba?

Zumba este un curs pe baza de exercitii fizice executate in ritm de muzica. Consta intr-o serie de miscari si pasi care alterneaza ritmuri rapide si lente pe muzica de genuri diferite: salsa, samba, tango, reggae, hip hop, rumba, flamenco, etc. Scopul este acela de a tonifica toata musculatura (in special picioare, maini si abdomen).

In timpul cursului instructorul arata miscarile, iar participantii (indiferent daca cunosc pasi de dans sau nu) trebuie sa-l imite. Zumba a fost inventat la mijlocul anilor ‘90 de catre un instructor de fitness columbian Alberto “Beto” Perez, multumita unei situatii cauzale. Intr-o zi, inainte de a tine cursurile sale de aerobic, si-a adus aminte ca a uitat acasa cd-ul cu muzica pentru aerobic.

Pentru a nu ramane fara muzica a folosit un cd luat din masina care avea pe el muzica latino americana, improvizand miscari pe ritmuri de dans. Lectia a avut un asa mare success incat a decis sa inventeze o noua disciplina de fitness. In anul 1999 a exportat lectiile in Statele Unite, unde cursantii s-au multiplicat rapid. In 2006 instructorii de zumba erau deja in numar de peste 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *