Benzi desenate

Cine stie, poate anul asta avem mai mult “noroc”?

Dupa prezentarea sustinuta de Bayer Antal sambata seara la Centrul Cultural al Republicii Ungare, in cadrul „Weekend-ului de animatie maghiara”, am inteles ca suntem intr-adevar cea mai inapoiata tara (si) la acest capitol. Cei maxim 15 oameni prezenti la eveniment nu au adresat nicio intrebare invitatilor si nu asteptau decat sa inceapa “filmele pe gratis” 🙁

Spicuiri din prezentare:

  1. Primele benzi desenate maghiare au aparut intre anii 1850-1960, eforturile continuand chiar si in perioada comunista cand autorii au reusit sa convinga “autoritatile” ca ilustreaza romane celebre.
  2. Cererea este suficient de mare astazi incat sustine existenta unor edituri dedicate, care publica atat reviste pentru distributie gratuita cat si albume de colectie.

Bayer Antal, redactorul editurii Képes Kiadó si presedintele Uniunii Creatorilor Maghiari de Benzi Desenate a mai povestit la Bucuresti despre atentia si suportul pe care il acorda de cativa ani tuturor autorilor maghiari contemporani, debutantilor si celor pasionati de “cea de-a noua arta”. Si daca tot era acolo, ne-a facut cadou si un munte de benzi desenate unguresti.

Am plecat acasa cu 5-6 numere din Rohan, 3 numere din Eduard, cateva brosuri, 2 postere gigant si certitudinea ca “da, se poate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *