Cine ti-a reparat masina

Am avut ceva neplaceri cu masina asa ca trebuit sa apelez la un service auto. N-ar fi prima oara.

Ieri am mers bucuros s-o iau de la reparat, dupa ce am dus-o miercurea trecuta. Adicatelea acu o saptamana. A avut de suferit ceva interventii mai complicate, ceea ce poate justifica oarecum timpul indelungat, dar oricum de la 2 zile cat mi s-a promis prima data pana la 7 cat au fost defapt, uite ca tot a trecut un pic. N-aveam de mers la nici un raliu cu ea, asa ca nu m-am strofocat prea tare.

Ce voiam sa spun e ca am ramas profund impresionat de “simtul de raspundere” pe care-l au mecanicii auto. Defapt nu prea e simt de raspundere, cat mai mult un fel de orgoliu al breslei, sau cine stie. Acelasi comportament se poate observa si la instalatori, zugravi si alti indivizi care-ti repara chestii.

Nu conteaza domle ca el sta o saptamana sa-ti schimbe o curea, nu conteaza ca lucreaza 2-3 ore dupa care se enerveaza si continua maine. Nu conteaza ca face de mantuiala treaba principala pe care-o are de facut. Important e ca la urma sa te mai frece jumatate de zi ca sa stranga 2-3 garnituri, doar asa, sa fie el sigur. Nu de alta, dar voi merge la alt mecanic si o sa ma intrebe ala“cine ti-a reparat frate masina ultima data ?“. Ideea ar fi ca poate sa curga uleiul din ea, dar macar sa curga frumos.

De fiecare data cand am mers prin service-uri, toti mecanicii trebuiau sa se scarpine-n cap si sa intrebe cine-a fost neghiobul care-a umblat in masina mea inaintea lui. Dar toti. Fara nici o exceptie.

Colac peste pupaza, absolut de fiecare data, mecanicul care are ceva de desfacut la bolidul meu trebuie sa-i injure in ordine alfabetica pe toti mecanicii si inginerii francezi care-au proiectat masina, ca numai ei pot face asemenea chestii complicate.

Din perindarile mele pe la spitalele de automobile am invatat un lucru clar:

Daca nu-i masina romaneasca sau nemteasca, inseamna ca e proasta si ca aia care au proiectat-o au fost prosti. Aia romaneasca nu-i prea buna, dar macar e de-a noastra si e simplu de facut. Daca nu poti desface o masina cu vecinii in fata blocului, inseamna ca nu-i fiabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *