Corea de Nord se joaca de-a razboiul

Mda. Uite ca pana la urma King Kong ala, sau cum l-o fi chemand, a incetat sa se mai ascunda dupa deget si a dat cartile pe fata. Cel putin cateva din ele.

Mai explicit, a declarat razboi Coreei de Sud, nemaiputand tolera faptul ca amicii sai de la Seul au inceput sa se joace cu prietenii lor yankei, sa-si imparta jucarii si toate cele.

Aveti aici un articol mai pe subiect.  Intre timp, eu o sa-mi continui debitatiile filosofice.

Nu-s mare analist politic si militar, dar ma gandesc ca scopul principal al lui Kim are de-a face mai mult cu americanii decat cu Coreea de Sud. Dar deh… e mai usor sa declari razboi direct unora care stau fix langa tine si care fac parte din programul de dezarmare nucleara, decat sa te declari dusmanul direct al unor indivizi care au jucarii mari si locuiesc peste ocean.

Cu toate astea, am impresia ca majoritatea “marilor puteri” subestimeaza periculos puterea militara a Coreei de Nord.

Stim, Kim e un pic cam tacanit, dar ma gandesc ca din moment ce-a avut tupeul sa zgandarasca americanii, probabil are el un plan si logistica necesara sa-l sustina. Cel putin destul cat sa faca pagube insemnate.

Aveti mai jos un filmulet cu propaganda de razboi nord-coreeana. Nu inteleg ce zice ala, dar pe la minutul 3 vedeti cum vor ei sa distruga Casa Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *