creveti

Creveti ametiti in vin

Si daca tot v-am povestit, cred, cum ne-am facut de ras, mancand pe rupte cina unor oameni draguti pe care abia i-am cunoscut, trebuie sa va spun si ce ne-a indemnat sa ne comportam atat de draconic.

In centrul atentiei a fost un castron plin cu creveti nedecorticati (shrimps), asa ca de la mama lor. Inainte de-ai arunca pe gratar, bucatarul serii,  sau mai degraba o banuiesc pe sotia lui, i-a lasat sa se imbete o vreme cam intr-un litru de vin.  A presarat printre ei usturoi, doar cat sa bage zazania aromei piscatoare. I-a plouat cu un strat de piper si i-a lasat asa, sa se inteleaga cum or stii, pana cand e gata gratarul. Si s-au inteles perfect, va spun. Ca niciunul nu a iesit mai putin aromat ca celalalt, mai lipsit de textura cartilaginoasa sau de aroma de carne alba si fina de peste.

Sa recapitulam: Aveti nevoie de creveti, vin, usturoi si condimentele de baza, sare si piper. Neaparat chef de stat pe langa gratar, desi se fac minunant de repede, si neaparat o tona de servetele, pentru ca, al dracului creveti, nu vor sa-si lepede cochiliile fara efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *