Cum oboseala decizionala iti fura productivitatea

Cum oboseala decizionala iti fura productivitatea

V-ati dus vreodata la o intalnire si in timpul ei v -ati dat seama ca nu era nevoie sa fiti acolo? Vi s-a spus sa fiti acolo, dar ceea ce se intampla nu vi se priveste. In timp ce unii mai norocosi pot pleca, cei mai multi sunt blocati acolo si doar asteapta ca timpul sa treaca.

Din pacate, probabil ca pierzi mai mult decat timpul.

Pe masura ce ascultati rezolvarea problemelor colegilor dvs. prin luare unei decizii, poate o parte din mintea voastra se alatura. Sau poate va aruncati o privire rapida la inbox si dezbateti daca puteti deschide sau nu un e-mail fara sa fiti observat de catre cei din jur.  In orice caz, aceasta deliberare asupra alegerilor care nu conteaza cu adevarat pentru voi, face mai dificil sa va dedicati rationamentul cel mai creativ alegerilor care fac acest lucru, adica atunci cand ceva nu conteaza pentru voi  nu o sa ganditi atat de bine problema.

Ce este oboseala decizionala?

Oboseala de decizie, cunoscuta si sub denumirea de suprasarcina de alegere, este devierea resurselor dvs. mentale finite catre rezolvarea excesiva sau neesentiala a problemelor.

Ganditi-va cat de des va confruntati cu decizii straine – sedinta inutila care va cere sa rezolvatio problema care nu este cu adevarat a voastra, atribuirea surpriza din partea managerului dvs. care va obliga sa cantariti optiunile pentru a va realoca timpul. Cu cat se intampla mai multe lucruri, cu atat s-ar putea sa aveti un sentiment molipsitor ca munca voastra cea mai importanta sufera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *