Cum poti combate oboseala decizionala

Cum poti combate oboseala decizionala? – partea 1

Tocmai am discutat despre cele doua moduri in care oboseala decizionala va fura productivitatea: una este evidenta, va jefuieste energia mentala in lumina larga a zilei, oferindu-va decizii care necesita efort constient. Cealalta este mai mult un talhar, furisandu-te prin a-ti prezenta nenumarate decizii abia perceptibile online.

Avand in vedere acest lucru, iata cinci moduri de a indrepta capacitatea de rezolvare a problemelor catre care doriti sa mearga:

1. Definiti clar o problema, apoi departati-va de ea. Vechea idee de a „dormi” o problema te poate ajuta cu adevarat sa o rezolvi. De fapt, chiar si doar sa va concentrati atentia catre o sarcina mai putin solicitanta va poate ajuta, daca o faceti asa cum trebuie.

Lucrarile psihologului olandez, Ap Dijksterhuis, sugereaza ca atunci cand ne indepartam atentia de o problema grea, continuam sa lucram la ea in mod inconstient.

Dar acest lucru se intampla doar daca va angajati mai intai cu problema. Asa ca petreceti ceva timp incercand sa rezolvati problema, apoi aveti un scop in minte inainte de a parasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *