motocultivator

Cum poți îmbunătăți situația grădinii tale cu un motocultivator?

Motocultivatoarele sunt esențiale pentru suprafețe mari, cum ar fi o grădină. Aceste mașinării puternice pot mărunți pământul proaspăt și să-l transforme într-o nouă locuință pentru legume sau cereale. De altfel, când vrei să creezi un nou spațiu verde sau să repari aspectul unei grădini ce nu a fost îngrijite de ceva timp, ajutorul unui motocultivator de grădină este mai mult decât binevenit.

E important să se facă diferența între motocultor și motosapă, cel dintâi fiind mult mai puternic. Când ari pământul cu un motocultivator e indicat să fie cald afară și solul să fie parțial uscat. Cele mai bune rezultate se obțin la o zi sau două după ce a plouat, atunci când solul este semi-uscat. Acea umezeală va face ca pământul să se are mult mai ușor. Dacă este prea umed acesta se va lipi și se vor forma bolovanii ce ulterior vor deveni destul de greu de mărunțit.

Un alt lucru important de care să îți aduci aminte este acela de a îndepărta orice urmă de piatră, bețe și alte obiecte. Tulpinile uscate ale unor plante se pot bloca în lamele motocultorului. Nu evita să citești manualul de instrucțiuni ori de câte ori ai ocazia sau întâmpini o problemă. Aratul se face pe lungimea grădinii, în linii paralele.

Lasă motocultorul să meargă singur, doar fii acolo pentru a-l ghida. Se spune că perioada de toamnă este cea mai potrivită pentru aratul grădinii și gospodarii sunt încurajați să facă asta atunci, deoarece resturile de vegetație în amestec cu solul pot fi benefice pe timp de iarna, dar vara, atunci când temperaturile sunt ridicate, vegetația poate fi încurajată să crească.

De îndată ce pământul este complet arata și solul este bogat și fertil, ești gata să-ți cultivi grădina. Ca sfat, intrați pe motocultorbun.ro, e una dintre puținele comunități dedicate pasionaților de motocultivatoare și motosape.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *