Morcov

Cum poti prepara o garnitura delicioasa din morcovi?

Am gasit reteta asta intr-o carte de-a lui Jamie Oliver si vreau sa o impart cu voi pentru ca ce iese din ea e cu adevarat minunat. Asadar, zicea Jamie asa si eu am facut intocmai:

Intr-o cratita de marime medie, cu un diametru de 20 de cm, de exemplu, sau chiar mai micuta, indesati morcovi in picioare. Taiati-i intai cat de cat egali cam la 6 centimetri de inalti si asigurati-va sa stau unii langa altii ca soldateii. Chiar inghesuiti. Deasupra puneti cateva feli de unt, asa, in patru cinci locuri. Sare si piper din belsug si cateva frunze de dafin strecurate printre morcovi.

Puneti apa, pana trece de jumatatea morcovilor si lasati totul acoperit cu capac, la foc mic pana da in clocot. Apoi mariti flacara si luati capacul. Lasati pana cand scade apa si untul de pe fundul cratitei se caramelizeaza usor. Atentie, se arde tare repede.

Rezultatul: morcovi aurii-caramel, buni de servit ca atare sau langa o friptura, daca e musai. Va zic, la petrecerea mea de Craciun s-a lasat cu ovatii din public.

(Aveti nevoie de: morcovi, unt, foi de dafin, sare si piper)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *