securizare server dedicat

Cum putem securiza un server dedicat

Una dintre cele mai pregnante probleme care apasa asupra celor care detin site-uri web este metoda cea mai sigura si mai noua de securizare a datelor site-ului si ale clientilor sai. Hackerii care gasesc noi si noi metode de a pune in pericol date confidentiale ale clientilor trebuie sa fie stopati si sa li se anticipeze metodele utilizate, pentru a fi mereu in riposta impotriva virusilor pe care ii raspandesc prin diverse metode.

Catastrofele care pot decurge de la spargerea unui server de gazduire web trebuie eliminate. Dezastrele provocate sunt suficiente pentru a construi un model sigur de sistem de securitate pe intrg spatiul de server, cu scopul de a nu pierde clienti si valorea site-ului.

Avand in vedere ca reufacatorii din mediul online sunt din ce in ce mai vicleni, acestia pot trece peste firewall, cu destul usurimta, daca acesta nu a fost configurat corespunzator. Un cont de hosting va fi usor de spart de catre cei specializati daca accesul shell nu este limitat jailed, adica strict la adminstrator sau la titularul contului de hosting. De altfel, pe site-uri de cumparaturi unde clientii isi introduc datele confidentiale ale cardului, contului de credit, hackerii si-au creat diverse tehnici de spargere a contului de hosting pentru a patrunde pe serverul dedicat sau de alt tip, prin care poate intercepta si fura aceste date facandu-le publice sau uand de ele pentru a frauda conturile si a le goli de bani.

Un servere dedicat ofera siguranta si asigura securitatea sa si a contului proprietarului prin metode de succes, care sa nu fie descoperite de hackeri. Masurile care pot fi luate pentru a tine la distanta atacurile cibernetice sunt: updatarea sau reinstalarea softului de plati online, care sa nu poata fi usor penetrabil. Este importanta updatarea imediata a versiunilor aplicatiilor si programelor in varianta cea mai actuala, cu scopul imposibilitatii contaminarii din cauza unei versiuni sau metode de aparare expirate sau depasite. In plus, limbajul de programare utilizat este esential in aceste probleme. Limbajul arhicunoscut de creare site-uri si soft-uri ar trebui inlocuit cu PHP sau un altul, pentru ca sunt usor de gasit combinatiile de coduri. Parole de tip Captcha sunt recomandate in toate domeniile in care se lucreaza cu site-uri, conturi de gazduire web si conturi de client. HTML-ul in sine, este nesigur, iar formularele de contact create pe site in acest limbaj risca sa cada sub operatiunile hackerilor. Din cazua ca un raufacator a pus stapanire pe un cont, va ajunge rapid la intreg serverul. Aceasta va conduce la listarea serverului pe care se afla gazduit site-ul, in black listuri populate cu conturi si io-uri de servere hosting care trimit automat mesaje si e-mailuri spam. Conturile clientilor de pe site-urile afectate vor fi distruse de acestia, clientii vor pierde increderea spre a mai contacta grand-ul respectiv, parteneriatele se vor imputina simtitor.

Sfatul specialistilor este de a crea parole securizate, de tip captcha, care sa fie diverse, cu caractere de toate felurile, sa aiba o lungime mai mare de opt caractere si sa nu fie scrisa niciunde in mediul web. Un firewall intretinut regulat, un back-up zilnic si monitorizare permanenta din partea furnizorului de web hosrting poate reduce foarte mult astfel de pericole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *