Cum sa depasesti perioadele depresive

Te simti trist, singuratic sau deprimat? Viata vine automat si cu zile mai rele. Vestea proasta este ca durerea emotionala extraordinara pe care o simti uneori vine direct din mai multe regiuni ale creierului tau. Creierul tau iti pompeaza in corp la propriu substante chimice care te fac alert la durere. Vestea buna este ca durerea ar putea avea un scop pentru tine si pentru evolutia ta personala.

Te desparti de o prietena, divortezi, te increzi in persoana gresita, traversezi o perioada mai grea din punct de vedere financiar, se intampla sa pierzi sanse mari, persoana pe care o iubesti poate ca nu te iubeste inapoi…In general, viata ne arunca anumite provocari pe care trebuie sa invatam sa le depasim.

Trebuie sa descoperim modul in care putem deveni mai puternici decat emotiile pe care le avem, daca vrem sa facem ceva grozav cu viata noastra. Fericit, trist, ingrijorat. Aceste emotii sunt precum o pulverizare a apei oceanului pe o barca cu panze. Vor fi intotdeauna acolo. Face parte din experienta noastra ca persoane; aceste emotii sunt in cele din urma cele care ne separa de restul animalelor.

Dar trebuie sa stii cum sa conduci tu barca, nu sa o lasi sa ajunga unde vrea ea. Chiar si atunci cand se mai apropie furtuni. Practic, trebuie sa fortezi nava sa mearga acolo unde vrei tu sa mearga.

5 gânduri despre “Cum sa depasesti perioadele depresive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *