Cum sa fiu productiv 5 moduri - Partea I

Cum sa fiu productiv 5 moduri – Partea I

Ati simtit vreodata ca ati lucrat toata ziua, dar nu ati reusit aproape nimic? Nu sunteti singurul. Cu toate distragerile din viata noastra, de la notificari neplacute la aplicatii de socializare captive, nu este de mirare ca ne straduim sa ramanem productivi. Pentru aceia dintre noi care nu putem pur si simplu sa ne deconectam de la viata noastra digitala, iata cinci modalitati de a realiza munca importanta.

1. Incepeti cu pietrele de moara
Potrivit colaboratorului Forbes si co-fondator al TalentSmart Travis Bradberry, „pietrele de moara” sunt cele mai atragatoare, cele mai descurajatoare sarcini pe care trebuie sa le indeplinesti. Cu cat le lasati de neatins, cu atat va veti stresa asupra lor. Daca „mancati” (sau completati) aceste sarcini cat mai curand posibil, puteti inceta sa va faceti griji si sa dedicati mai mult timp muncii care va inspira. Pentru a va ajuta sa abordati cea mai mare „piatra”, creati o lista de activitati in Evernote si setati un memento pentru a incepe sa o indepliniti la inceputul zilei.

2. Sprint, odihneste-te, repeta
Sa zicem ca lucrati la un proiect care va plictiseste cu lacrimi (am fost cu totii acolo). Poate este un raport lung pentru care trebuie sa il pregatiti nu doar text, ci grafice si infografii. In loc sa ma gandesc, „trebuie sa scriu acest lucru imposibil de lung”, descompun proiectul in sarcini mici, digerabile. Apoi va puteti concentra doar pe introducere sau pe prima grafica. Acest lucru va permite sa „sprint” pana cand o sarcina data este finalizata, apoi sa luati o pauza inainte de a trece la urmatoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *