Cum sa instalam pavelele de beton?

Pavajele din beton ofera o intindere usor de instalat, rezistenta care poate tine pana la 20 de ani. Cea mai anevoioasa latura a activitatii este de a realiza o baza puternica la nivel. Este necesar sa intrebuintati cativa pasi in asamblarea pavajelor de beton:

Programarea – incepeti cu masurarea nivelului si desenarea unei diagrame al sectorului pe care dorit sa montati pavelele, amintind toate structurile prezente, cum ar fi localuri, garduri si alte suprafete pietruite.

Aranjarea privelistii – cautati companiile locale de utilitati dinainte de a purcede excavarea. Trebuie executata o panta dinainte de pavare, pentru a garanta drenajul obisnuit. Asigurati-va ca aveti unghere de 90 de grade la punctele de plecare.

Excavarea;

Instalarea de baza – compactarea suprafetei terenului sapat cu un compactor placa, iar in regiunile mici, o placa de mana poate fi suficienta. Terenul se umple cu pietris, care va fi compactat din nou. Umezirea usoara a pietrisului va poate servi la compactare. In clipa in care va puteti plimba pe pietris, fara a suferi o adancitura, atunci puteti adauga urmatorul pat de pietris, tasandu-l din nou. Asigurati-va de prezenta pantei pentru drenajul apei.

Asezarea extremitatilor – asamblarea extremitatilor este neaparat indispensabila, putand uzita ca materiale PVC, aluminiu, beton sau lemn tratat sub presiune. Bordurile prefabricate din beton sunt recomandate, deoarece sunt usor de instalat si foarte durabile.

Patul de nisip – dinainte de a instala pavelele, este important sa fie pregatit un pat de nisip, umpleti bine in locurile inguste.

Asezarea pavajelor de beton – incepand dintr-un unghier de 90 de grade, incepeti sa montati pavajele din modelul pe care l-ati selectionat. Verificati periodic randuirea randurilor de pavaje, cu o linie de-a lungul marginii frontale a randului de conducere. In cazul in care este necesara schimbarea cantitatii de nisip, utilizati o surubelnita si un ciocan pentru a muta pavelele la loc. Ajustati pavelele pentru a se veni perfect la colturi si margini.

Taierea pavajelor de beton – masurati si insemnati pavajele de beton, care trebuie sa fie sculptate, cu un creion de marcaj. Pentru ajustarea lor intrebuintati un diamant, o lama de ferestrau umed, un ciocan sau o dalta. Uzitati intotdeauna ochelari de protectie.

Compactare si finisare – curatati spatiul pentru a curata resturile, apoi imprastiati nisip mai mult pentru a incarca articulatiile.

Definitivarea – completarea cu nisip, pe surfata pavajelor, este important sa se repete si in in zilele care urmeaza, pentru ca nisipul sa se depuna intre articulatii, iar ploaia sa il indese.

2 gânduri despre “Cum sa instalam pavelele de beton?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *