Cum sa iti antrenezi creierul

Este foarte important pentru sanatatea noastra sa ne antrenam creierul cum trebuie.

Cea mai mare parte a societatii este imitativa-ceea ce inseamna ca oamenii sunt obisnuiti sa urmeze. Cand avem probleme sau chiar razboaie, oamenii se lupta in general din cauza discordiei dintre minoritati. Cele mai multe razboaie practic cuprind doua tabere care se lupta reciproc, iar majoritatea este prinsa la mijloc.

Dar ramanem neajutorati?

            Lumea este proiectata astfel. Ea este infiintata in acest scop si este parte dintr-un ciclu-deci nu este nevoie sa te sperii din aceasta privinta. Sistemul de verificari si balante este necesar. Durant spune ca “din 100 de idei noi, 99 dintre ele sunt inferioare raspunsurilor traditionale pe care le propun sa le inlocuiasca.”

Daca analizezi anii 1960, poti observa cum generatia mai in varsta a fost sustinatoare a razboiului din Vietnam, in timp ce generatia tanara a fost impotriva acestui razboi. Chiar si astazi avem republicani versus democrati, liberali fata de conservatori. Dar de fapt avem nevoie, ca societate, de aceasta dualitate.

In cuvintele lui Durant, “conservatorul care se impotriveste schimbarii este la fel de valoros ca radicalul care o propune-poate chiar mai mult, din moment ce radacinile sunt mai valoroase decat grefele.

4 gânduri despre “Cum sa iti antrenezi creierul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *