ghete barbatesti

Cum sa iti intretii ghetele din piele?

Pielea este un material rezistent si de foarte buna calitate, insa trebuie sa fie intretinuta foarte bine, daca iti doresti sa te bucuri de ea pe termen lung. Daca vorbim despre pantofi sau despre ghete, intretinerea este cu atat mai importanta, in conditiile in care aceste produse destinate mersului intra in contact cu zapada, ploaie si noroi, putand in felul acesta sa isi grabeasca deteriorarea.

Din fericire, exista sfaturi pe care le poti urma si de care poti profita pentru a avea o incaltaminte de buna calitate pe termen lung.

Aplica crema de pantofi

ghete barbatiEste bine sa aplici crema de pantofi inainte de fiecare utilizare, chiar si inainte de prima utilizare a incaltamintei. Crema are rolul de a proteja pielea si de a-i oferi un luciu deosebit din punct de vedere estetic. Asigura-te ca folosesti o crema destinata culorii incaltarilor pe care le ai si cu un grad de protectie cat mai mare. Daca ghete colorate foarte viu sau pastelate, foloseste crema neutra.

Evita sa mergi prin locuri pline de noroi sau de apa

Chiar daca pielea este rezistenta, nu este 100% rezistenta la apa, asadar, daca o folosesti zilnic pentru drumuri prin noroaie sau chiar prin ploaie, s-ar putea sa asisti la o deteriorare rapida a incaltarilor. Singurele incaltari 100% rezistente la apa sunt cele din cauciuc sau din plastic. Asadar, daca vremea de afara nu este atat de frumoasa precum ti-ai dori sa fie, este bine sa iti cumperi o pereche de incaltaminte alternativa, din materiale care fac fata cu brio capriciilor meteo.

Alterneaza incaltamintea

Nu este indicat sa folosesti aceeasi incaltaminte in fiecare zi, deoarece in felul acesta poti asista la o uzura accelerata a sa. Este bine sa ai mereu la indemana doua perechi de incaltaminte si sa le alternezi. Acest lucru este cu atat mai indicat in sezonul rece, cand pielea trebuie sa faca fata umezelii si are nevoie de timp pentru a se usca si a-si reveni. Daca porti incaltaminte care nu este complet uscata, risti sa dezvolti atat diverse probleme medicale ale picioarelor, cat si sa accelerezi uzura pantofilor.

Depoziteaza corect fiecare pereche de pantofi sau ghete

O mare problema pe care o poti avea, in ceea ce priveste incaltamintea, este depozitarea. Ce faci cu perechile de ghete atunci cand vine vara? De asemenea, ce faci cu pantofii de vara atunci cand se apropie sezonul rece? Depozitarea este foarte importanta, daca vrei sa porti cu aceeasi placere incaltamintea si in urmatorul sezon. Asigura-te ca fiecare pantof si fiecare gheata isi gaseste locul intr-o cutie de carton ( cel mai bine in cutia originala ), insotit de ziare sau de bilute de silicon. De asemenea, interiorul pantofilor trebuie sa contina ziare, pentru a se evita deformarea lor. Cutiile trebuie sa fie puse intr-un loc uscat si intunecat . Poti, spre exemplu, sa gasesti un loc in dulap sau chiar sub pat. Depozitati in felul acesta, pantofii te vor astepta cumintei si in sezonul urmator si iti vor oferi km intregi de plimbari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *