asigurare auto

Cum sa ne ferim de reducerile false ale politelor RCA?

In raport cu veniturile ce definesc populatia autohtona preturile percepute de asiguratori pe politele RCA pot fi considerate destul de ridicate, in special daca ne gandim la segmentul de varsta sub 30 de ani. Motivul este unul simplu de elucidat si consta in incercarea constanta a asiguratorilor de a stabili un echilibru perfect intre rata de despagubire si cea a primelor financiare ce le intra in companie. In plus, polita RCA este considerata o adevarata „gaura neagra” in bugetul oricarui sofer tocmai pentru ca, niciodata, soferul nu va putea fi beneficiarul de drept al acesteia.

Avand in vedere aceasta goana dupa preturi reduse putem afirma faptul ca fiecare sofer autohton se gaseste intr-o cursa contra cronometru pentru a identifica o asigurare auto ieftina, insa perfect legala. Si totusi, probabil vi sa intamplat de nenumarate ori sa ajungeti fata in fata cu ofertele asiguratorilor si sa realizati faptul ca reducerile promotionale de 50% aduse in prim plan de o astfel de societate pot infatisa acelasi prag financiar cu pachetul uneia ce promite doar 25% discount. Raspunsul este unul simplu.

Preturile pentru o asigurare tip RCA la o anumita categorie de soferi nu vor varia intr-o maniera drastica, tocmai pentru ca ele sunt standard – adica se aplica, in egala masura, fiecaruii asigurator. Eventualele reduceri si promotii nu intruchipeaza altceva decat scaderea comisionului practicat de companiile de asigurari care, din dorinta de a-si atrage un flux tot mai mare de clienti apeleaza la asemenea tactici intiale pentru a se bucura de prelungiri ale RCA -ului in viitor. In plus, majoritatea soferilor aleg sa incheie cu aceeasi companie de asigurari si politele conexe, precum Casco – asadar, atragerea si apoi fidelizarea clientilor devine un target explicabil.

Si totusi, astazi va vom expune trei ponturi indispensabile pentru aceia care doresc sa nu pice in plasa asiguratorilor evazionisti:

Nu raspundeti afirmativ reducerilor care va infatiseaza un procent mai mare de 15% reducere decat plafonul intalnit la alte companii asemanatoare. De ce? Ei bine, asta inseamna ca asiguratorul respectiv are toate sansele sa iasa in minus prin vanzarea respectivei polite, ceea ce nu este justificabil mai ales daca ofera si transport gratuit. Asadar, orice reducere ce se apropie veridic de pragul de 20% trebuie sa va ridice un semnal de alarma. De asemenea, verificati-va statutul in regimul bonus – malis pentru a va asigura de faptul ca reducerea promisa nu survine in urma punctelor pe care le-ati acumulat din postura de sofer responsabil. Aceasta reducere vi se cuvine si nu ar fi corect ca respectiva companie de asigurari sa si-o asume in locul dumneavoastra.

Incercati pe cat posibil sa va bucurati de avantajele calculatoarelor RCA online. Ele va permit sa comparati obiectiv tarifele practicate de societatile partenere ale respectivului „magazin online” prin simpla introducere a datelor personale si a celor specifice autoturismului propriu – zis. Nu va limitati la un singur calculator, tocmai pentru ca aplicatia listeaza doar ofertele societatilor partenere.

Nu evitati sa deveniti clientul fidel al unei anumite companii de asigurari. Argumentule este unul simplu si se bazeaza pe dorinta constanta a asiguratorilor de a -si configura o baza proprie de date. Acest lucru se traduce prin autenticitatea ofertelor care nu vor intarzia sa ajunga pe mail -ul dumneavoastra de fiecare data cand compania ofera pachete promotionale. Acestea sunt reducerile de incredere pe care va puteti baza nestingherit.

Un gând despre “Cum sa ne ferim de reducerile false ale politelor RCA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *