statie de calcat Philips

Cum se foloseste statia de calcat

Cum m-am aflat si eu candva in postura de a avea in fata o statie de calcat si a nu sti ce sa fac cu ea, simt nevoia sa va prezint un mic “tutorial” preluat de pe steamgenreview.co.uk. Desi ai tendinta de a crede ca e acelasi lucru cu un fier de calcat, sunt destul de diferite cele doua.

Stiu ca sunt scumpe statiile de calcat si ar fi pacat sa ai una si sa nu stii cum s-o folosesti corespunzator. Pana la urma, se presupune ca ai luat-o ca sa scurtezi din timpul alocat calcarii hainelor. Primul lucru pe care il recomand celor ce au cumparat o statie de calcat este sa isi ia o masa de calcat special realizata pentru aceste aparate. Va spun asta pentru ca stiu ca sunt mai grele, mai mari si n-ar face decat sa te incurce o masa mica.

Acum, ce altceva trebuie sa mai stii despre statiile de calcat este faptul ca fierul de calcat din componenta sa e la fel de greu precum orice alt fier de calcat, poate chiar mai usor.  Daca luam tot ansamblul in sine, atunci putem vorbi de greutate, iar prin asta ma refer la fier si rezervorul de apa. Din fericire, ce e mai greu, adica rezervorul, sta pe masa in permanenta.

Gandeste-te la spatiul de depozitare

Statiile trebuie sa fie puse undeva atunci cand nu sunt folosite. Daca n-ai o camera anume unde obisnuiesti sa tii obiectele pe care le folosesti din cand in cand, atunci ar trebui sa sacrifici din spatiul util al locuintei pentru a-i face loc statiei.

Ti-as sugera sa ii gasesti un raft suficient de mare incat sa-i suporte dimensiunile, dar si suficient de rezistent incat sa sustina greutatea. Iti sugerez sa nu-l pui undeva deasupra capului. N-ai vrea ca un obiect atat de mare si de greu sa pice pe tine.

Butonul pentru aburi

Crezi ca daca ai o statie de calcat trebuie sa tii butonul de aburi in permanenta apasat? Chiar si pentru cei mai grosi blugi si cel mai pretentios material nu e nevoie sa faci asta. Doar folosesti aburul intr-o singura directie, de la un capat la altul, dupa care iei mana de pe acel buton si intorci fierul de acelasi drum, dar in sens invers, pentru a usca umiditatea produsa de abur.

Calcare verticala

Un mare avantaj al statiilor de calcat este capabilitatea sa de a calca pe verticala. E mult prea usor sa calci o lenjerie de pat sau o draperie folosind calcarea pe verticala. Le agati undeva si lasi aburul sa isi faca treaba. Totul are loc rapid si rezultatele sunt surprinzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *