Cum se lucreaza pe timp de criza

Acum vreo 2 ani, Angela Merkel le-a zis spaniolilor sa mai reduca din sarbatorile legale daca vor sa iasa din criza. Astia s-au suparat nevoie mare ca a indrazint aia sa-i faca lenesi, cu subtilitati. Bineinteles, de-atunci se tot plang ca-i criza, ca-i greu si ca nu prea au profit.

Zilele trecute am vazut o chestie al dracului de interesanta:

Pe 6 Ianuarie, in Spania e sarbatoare legala. E o tarantela mare, ceva legat de cei 3 magi de la rasarit, bla bla bla. Ideea e ca nu se lucreaza.

Doar ca anul asta, 6 ianuarie a cazut Duminica, deci oricum nu se lucra. Ce-au facut spaniolii? Ca sa nu piarda o zi libera, au sarbatorit “Reyes” (ca asa se cheama sarbatoarea cu pricina) pe 7 ianuarie !! Mda. Au mutat sarbatoarea pe ziua de 7, ca sa pice luni si sa mai beneficieze de o zi libera.

Initial au vrut s-o puna marti, ca sa-si ia liber si luni, si sa aiba un weekend prelungit pana la jumatatea saptamanii, dar nu s-a acceptat.

Deci pe de o parte se plang ca-i criza, iar pe de alta parte planifica totul in asa fel incat sa aiba cat mai multe sarbatori legale, sa fie platiti si sa stea acasa. Tare, nu?

A… si restrictiile pentru romani pe piata muncii din Spania s-au mai prelungit pe un an, pe motiv ca-i prea mare criza economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *