tacere

Cum se reduce lumea la tacere. Libertatea de exprimare

Cum probabil am mai spus in cateva randuri pe-aici pe blog, am prostul obicei de-a asculta radio. 90% din piesele difuzate nu-mi plac, dar deobicei nu-s atent la ce se-aude acolo, doar imi place sa fie o oarecare galagie. E o chestie… cand se aude ceva ce nu-ti place, te poti concentra mai bine la activitatea pe care-o desfasori. E dovedit.

In fine… in general ascult Radio ZU, ca ala-i fixat si la radio-ul din masina si-mi place sa fiu consecvent.

Si cum ascultam eu ZU azi dimineata, la matinalul facut de Morar si Buzdugan, am observat o chestie misto:

A sunat un nene care a zis ceva in legatura cu Antena 2, iar Morar i-a inchis gura repejor cu un comentariu taios, sa-i dea de inteles omului ca nu se vorbeste despre asta.

Dupa 2 minute a mai sunat o tanti, care avea de zis tot ceva in legatura cu Antenele. In momentul ala, Morar i-a zis “hai pa”. Serios. Si i-a inchis.

Fix aceeasi chestie o face, aproape in fiecare emisiune, Mircea Badea. Tot la ZU, seara de la 6. Numai ca la ala nu ma mira, ca omul are niste probleme si uneori o ia pe aratura. Dar Morar si Buzdugan mi se pareau de bun simt… se pare ca m-am inselat.

Deci… e fain sa fii maharajah la radio. Asculti numai ce vrei tu, vorbesti numai cu cine vrei si cenzurezi ce nu-ti convine.

Libertatea asta de exprimare e defapt o utopie, cred ca stiti deja.

Treaba sta defapt cam asa:

Poti sa vorbesti ce vrei tu doar daca nu te-asculta nimeni. In rest, trebuie sa te pliezi pe ascultatori, ca daca nu te “pliaza” ei pe tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *