sala de sport

De ce este recomandat sa faci zilnic sport?

Auzim sau citim tot mai des stiri despre cum un numar tot mai mare al populatiei de pe pamant intra in categoria persoanelor obeze. Iar aceasta se intampla din doua motive, pentru ca mananca foarte mult si pentru ca nu fac sport absolut deloc. Doar sa se dea jos din pat, sa mearga pana la masina si apoi sa urce la birou, cel putin asa descrie un specialist in nutritie sau oamenii moderni care au depasit perioada sedentarismului. Cam aceasta e miscarea facuta de un om al muncii in zilele noastre.

In primul rand, pentru ca ai o sansa mai mare de a nu te imbolnavi grav. Multe dintre persoanele cu ceva kilograme in plus se imbolnavesc de inima datorita grasimii acumulate care impiedica inima sa mai functioneze normal. In plus, cei care au multe kilograme in plus au sanse mai mari, din pacate, de a avea probleme respiratorii, care se pot agrava si pot duce la evenimente mai putin placute.

Fa sport pentru a avea un corp de care sa fii mandru. Majoritatea persoanelor care nu au corp de invidiat, se simt complexate, au impresia ca sunt respinse de catre persoanele din jur. Probabil este asa. Dar ar fi indicat ca macar 30 de minute din 24 de ore cat are o zi, sa iti indrepti atentia catre sport. Alearga pe strada, in parc, i-ati acasa o bicicleta de fitness, alearga in gol in propriul apartament. Orice forma de miscare este mai mult decat binevenita. 30 de minute pe zi si corpul tau va reveni la normal, cat si stima de sine.

Nu in ultimul rand, daca faci sport ai un tonus mult mai bun. Desi, poate pe moment te vei simti obosit, in doar cateva minute iti vei reveni, iar starea de bine va patrunde in corpul tau. Cheful de viata va fi remarcat nu numai de catre tine, ci si catre cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *