jocuri

Dependenta jocurilor online

Dependenta jocurilor online pare in cele mai multe cazuri la copii, dar nu sunt exclusii nici adultii, aceasta problema fiind una majora si trebuie tratata ca orice alta dependent.

Desi in Manualul de Diagnostic si Statistica al Tulburarilor Mintale aceasta dependenta de jocurile online nu se gaseste la nici o categorie, dependenti jocurilor online sunt tratati ca fiind victimele altor dependente.
Aceasta dependenta poate interveni atat in cazul baietilor, cat si in cel al fetelor, doarece au aparut foarte multe jocuri online dedicate fetelor.

Jocurile online precum League of Legend, World of Warcraft sau jocuri barbie, dar si cele offline sunt bune si ele, dar trebuie folosite in asa mod incat sa nu provoace dependenta. Printre manifestarile unui de dependent de jocuri online se numara sentimentul de euforie in timpul statului la calculator, incapacitatea de a se opri din jucat dupa ore intregi de stat la calculator, dorinta nebuna de a sta cat mai mult pentru a termina un level, neglijarea familiei si a prietenilor, senzatia de depresie atunci cand nu este in fata unui calculator, problemele cu scoala sau in cazul adultilor, cu locul de munca. In concluzie aceasta dependenta desi este tratata superficial este una foarte periculoasa si trebuie tratata cu mare seriozitate.

In trecut am fost in pragul dependentei de jocuri online, dar cu timpul am invatat ca sunt alte activitati mult mai interesante decat sa stau toata ziua sa ma joc pe calculator. In ziua de azi nu mai sunt interesat de jocurile online si nici nu mai am timp de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *