hp smartphone

Despre compania HP

Pasionatii de telefoane mobile isi aduc cu siguranta aminte ca, in urma cu multi ani, cei de la Hewlett Packard au vrut sa intre pe piata de telefoane inteligente. Astfel primul pas facut a fost achizitionarea companiei Palm, pentru care au platit fabuloasa suma de 1,2 miliarde de dolari. Partea interesanta e ca, in mai putin de un an, dupa schimbarea CEO-ului, cei de la HP s-au razgandit, parca uitand costurile imense ale tranzactiei PALM.

Ei bine, au trecut cativa ani, iar HP si-a schimbat CEO-ul. Se pare ca s-au hotarat intr-un final sa reintre pe piata cu 2 phablet-uri performante, de 6 si 7 inch si cu functie de apelare incluse. Cele doua tablete au fost prezentate la Mobile World Congress 2014, eveniment ce a avut loc la Barcelona in luna februarie a acelui an.

Phablet-urile se numesc Slate 6 si Slate 7 si vor rula Android Jelly Bean. Slate 6 are un display de 6 inch care va rula la o rezolutie de 1280*720, in timp ce Slate 7 are un display de 7 inch, care va putea rula la o rezolutie de 1280*1080p. Ambele phablet-uri au procesoare quad-core si cate 2 tablete, una frontala de 2 MP si una posterioara, care totodata este si cea principala, de 5 MP.

Partea interesanta la aceasta afacere a HP e faptul ca tabletele au fost lansate mai intai in India, ca urmare a dorintei indienilor pentru telefoane de dimensiuni mari. E destul de ciudata aceasta alegere, mai ales ca Indienii sunt relativ saraci, cu relativ putine exceptii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *