young

Despre dieta Young

Oare cati dintre noi nu ar da orice pentru un pahar de energie in plus? Eu una as face multe si marunte pentru senzatia de putere si limpezime cu care te trezesti uneori, cand corpul este bine hranit si relaxat. Si nu vorbesc neaparat de o senzatie de vacanta, ci de una pe care eu o urmaresc deja de 11 luni. Sunt 11 luni de cand ma chinui sa strang in farfurie tot ce e mai bun pentru functionarea corpului astuia care nu intarzie sa imi arate ca el doar atat astepta.

Prima senzatie “de bine”, prima confirmare ca sunt pe drumul cel bun a venit dupa prima luna. Dupa o luna destul de chiuitoare in care organismul s-a detoxifiat de toate relele si a pus la treaba fructele si legumele pe care le-am inclus de atunci abundent in meniu.

Acum, pentru ca organismul s-a obisnuit cu ce primeste, pentru ca el saracu se obisnuieste cu orice, chiar si cu fast- food, nu mai simt la fel ca la inceput valuri, valuri de energie. Si m-am pus iar pe investigat ca sa vad care ar fi pasii urmatori. Si tot citind despre alimentatie, diferite teorii, multe care se bat cap in cap, am dat peste cartea doctorului Robert O’Young. Se numeste Dieta Young si nu vinde de fapt o dieta. Mai degraba un mod de trai pentru o viata intreaga, construit pe un meniu crud.

Asa.. si vorbeste acolo domnul asta despre faptul ca absolut tot ce punem in gura ne modifica PH-ul sangelui, singurul indice dupa parerea lui despre echilibrul intern. Explica ce benficii aduce in organismul nostru un mediu bazic (creat prin alimentatie) cum in mediul acid de fapt se dezvolta toate bacteriile si ciupercile care duc apoi la boli de tot felul. Cartea are sens de la prima pana la ultima propozitie. Si totusi ce propune ea nu e usor deloc.

De exemplu, dr. O’Young infiereaza pana si fructele si sustine ca ele ne aduc atat de mult zahar in corp incat valoarea lor nutritionala pica pe locul doi in fata dezavantajului. In plus, dieta Young interzice painea, ciupercile, branza, porumbul, zaharul, alcoolul si multe multe altele. Tot ce e fermentat sau contine drojdie. Sigur, ofera multe alternative in loc, nici nu stiu ce sa va enumar mai intai. Sunt zeci de supe, reci, calde, raw sau gatite la 40 de grade. Legume combinate in feluri in care nici nu credeam ca se poate. Nucile, semintele si cerealele incoltite sunt regine in cartea asta si tot ce e facut din ele suna minunat. In plus, propune inlocuirea sucurilor naturale de fructe cu cele facute din frunzele legumelor, din iarba de grau sau multe alte ierburi hranitoare.

Intrebarea e, pentru ca de cand am citit cartea nu-mi mai da pace, daca incepi sa manaci in felul asta e clar ca nu te vei mai intoarce nicioata la ce a fost pana atunci. Si oare, poti sa urmezi un astfel de regim, fara sa visezi niciodata, dar niciodata, la sufle de ciocolata. Amatorii sa ridice mana sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *