Despre zodia berbec

Cei nascuti in zodia berbec, guvernata de planeta Marte, stau sub semnul prieteniei, energiei debordante, dinamismului si curajului. Fiind un luptator, “berbecul” fie fata sau baiat se va lupta cu indarjire impotriva a orice i se pare nedrept, injust sau ne la locul lui. Este foarte organizat si disciplinat ceea ce il ajute sa treaca peste cele mai grele situatii sau obstacole pe care le rezolva cu stilul sau impulsiv si agresiv. Pe langa aspectele pozitive precum vitaliatea, indrazneala, curajul, energia fizica se remarca si unele caracteristici mai putin bune ale nativilor berbec: gelozia, spiritul razbunator, imprudenta si chiar brutalitatea si violenta.

Inteligent, un temerar si un pionier, berbecul este tot timpul in cautarea de ceva nou, necunoscut. Este hotarat, incapatanat, rezistent la efort dar cu o mica putere de concentrarea asuprea obiectivelor propuse. Cateodata devine victima propriilor exagerarii si imprudente. Deasemenea cei nascuti in aceasta zodie, prefera pozitia de sef in detrimentul celei de subaltern, deoarece cu greu accepta un alt punct de vedere decat cel persoanal. Deaceea un berbec, daca doreste sa fie productiv si sa isi duca la bun sfarsit toate taskurile de zi cu zi, el trebuie sa se autodisciplineze si sa invete sa coopereze cu cei din jur.

Berbecul reuseste cu usurita sa atraga atentia si interesul celor din jur, dar este mai atent la sentimentele sale decat a celorlati. Este foarte afectuos, generos si pasional dar nu este capabil sa isi controleze sentimentele. Din pacate pe cat de repede se aprinde, pe atat de repede se stinge in momentul in care a obtinut ceea ce si-a dorit.

Din punct de vedere al sanatatii cele mai mari probleme are nativilor berbeci sunt legate cap: zona fetei, oasele capului, craniul, fiind predispus la dureri de cap, ameteli, insomnii, sinuzite, migrene. Pentru a evitat asemenea probleme sunt necesare exercitiile fizice, eventuale masaje in zona craniana si deasemenea o dieta fara abuzuri, evitand alcoolul si cofeina.

Cat priveste relatiile cu celelate zodii, berbecul se intelege foarte bine atat cu zodiile de foc: Sagetator, Leu cat si cu zodiile de aer: Gemeni, Varsator. Cel mai deficitare relatii le are cu zodiile Racului, Capricornului si Balantei, relatii ce pot fi extrem de contradictorii, mai ales datoritat impulsibitatii si incapatanarii berbecului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *