dovlecei copti

Dovlecei nauciti

Aseara ma grabeam acasa dupa o repriza de cumparaturi facuta in fuga cu prieteni dragi  si cu o pofta nebuna, deasupra curelei de data asta:) sa fac o reteta gasita pe un alt site dedicat mancaciosilor de toate felurile, adica noua tuturor.

Niste dovlecei la cuptor, combinati cu tot felul de lucuri despre care o sa va vorbesc imediat. Doar ca, tocmai in timp ce spalam dovlecelul cu numarul unu, un prieten drag, nauc, talentat si irreplaceble m-a abordat sa-mi spuna ca ma adora si ca vrea de la mine ce vor toti barbatii… care tin post. Retete cuvioase.

Asa ca, pentru el si pentru toti cei care poftesc de la mine lucruri complet trupesti, dar de post, o sa ma stradui sa pun aici in perioada urmatoare mai multe retete care sa se conformeze cerintelor timpurilor pe care le traim.

Daca va mai tin de vorba mult, muriti de foame, stiu. Asa ca, iata ce-a iesit. Salata de dovlecei copti cu menta si rosii.

Reteta originala de la Mazilique care m-a inspirat, arata putin diferit, dar m-a multumit intr-atat varianta mea incat am ramas la ea. Asadar.

Am taiat dovleceii feliute subtiri pe lungime, fara sa-i curat de coaja, pentru ca,  la toate legumele si fructele acolo sta de fapt bunatatea. I-am spalat doar bine, bine si le-am taiat capetele tuguiate. Apoi i-am insirat intr-o tava, pe care am imbracat-o inainte in hartie pergament. Ei sunt aposi si s-ar putea sa lase o baltuta daca nu puneti asta pe fundul tavii. I-am sarat puternic, ca sa le invartosez putin gustul si i-am infipt apoi in cuptor, cand acolo era deja caldut si primitor pentru ei.

Am asteptat batand din picior a nerabdare langa ei, cam 15 minute, dar i-am tot verificat sa nu mi se arda aiurea sub nas. Cand i-am scos insa… e greu de descris, aveau un miros si un gust divin, daca mi-e permis sa zic asta in post.

Deci prima tava am mancat-o asa cum era. Bucata cu bucata fiecare dovlecel s-a dus pe gat sa-mi potoleasca pofta ingrozitoare care ma manca ea pe mine, pe dinauntru. A doua tava s-a transformat in ceea ce vedeti in prima poza. O salata de dovlecei care s-au imprietenit minunat cu rosiile cherry injumatatite si cu menta racoritoare. Sunt convinsa ca mergeau deasupra multe alte lucruri, si ca in loc de dovlecei puteam sa coc altceva in caldura primitoare a cuptorului, dar daca faceam asta aseara, maine ce va mai scriam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *