Experienta la angajare – chiar atat de importanta?

`If experience was so important, we’d never have had anyone walk on the moon.` Doug Rader

`Daca experinta era atat de importanta, nu am fi ajuns niciodata pe Luna.`

Ca aproape intotdeauna, raspunsul la intrebarea daca si in ce masura conteaza experienta este undeva la mijloc: uneori conteaza mai mult, alteori mai putin. Dar ai sa vezi si poate vei fi surprins sa afli ca in majoritatea cazurilor experienta conteaza mai putin decat se crede si cu mult mai putin decat ti-e teama tie.

Legenda spune ca nimeni nu vrea sa te angajeze fara experienta de munca. Mi s-a spus asta de nenumarate ori si am citit despre aceasta problema pe toate forumurile si blogurile de specialitate.

Iar daca nu vrea sa te angajeze nimeni, atunci cum poti sa dobandesti experienta? Intri astfel intr-un cerc vicios din care se pare ca nu mai exista iesire.

Ei bine, nimic nu este mai fals decat aceasta legenda. Sa nu uitam, in primul rand, ca toata lumea care activeaza in campul muncii, indiferent de profesie si de anii de vechime a fost la un moment dat la inceput si deci lipsit de experienta. Prin reducere la absurd, daca acest fals mit ar fi adevarat, ar insemna ca nimeni nu ar mai ajunge sa lucreze, caci toti incepem de la zero.

Toti au inceput de la ZERO, fara experienta, si cei care azi au un job de succes, si marii antreprenori, si vedetele de cinema.

Lipsa de experienta poate fi un impediment, dar nu unul de netrecut, cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *