Extra acoperirea politei de asigurare

Ca multi oameni care isi cumpara asigurare, intai prospectezi piata  pentru a gasi cea mai ieftina asigurare online. Ai gasit un pret foarte bun. La final cand sa finalizezi comanda, bifezi casuta pentru “extra acoperire”? Pretul va creste putin. Nu este obligatorie si astfel vei fi tentat sa n-o bifezi.  Totusi este foarte bine daca o bifezi.

Mai jos ai un exemplu de ce:

Sa zicem ca la inceputul anului, Marius, un sofer amator, a avut un accident de masina. Masina sa, un Passat de care era foarte mandru a avut de suferit. A vrut sa fie despagubit total pentru accident. Chiar si extra acoperirea. A fost un lucru intelept facut de el deoarece in accident si-a ranit incheietura mainii. Astfel prin extra asigurare, facturile de la spital au fost platite de firma de asigurari. Deoarece este liber profesionit, Marius nu beneficiaza de asigurare medicala cum beneficiaza angajatii unei companii. El nu a putut profesa timp de o luna. Totusi, deoarece a apelat la extra acoperire, a beneficiat de la firma de asigurari de salariul pe o luna pe care l-ar fi luat in mod normal.

Cat l-a costat in plus acest beneficiu? 3 euro pe luna. Cu siguranta o investitie foarte buna.

Asigurarea casco va avea foarte mare grija de masina ta dar cu tine cum ramane? In cazul lui Marius, accidentul n-a fost din vina sa dar a fost nevoit sa nu mai munceasca timp de o luna. Deoarece optase pentru Extra acoperire, si el si masina sa au avut parte de tratament foarte bun.

Luam un alt exemplu: un accident tipic, fara rani asupra ta dar masina trebuie sa stea in service timp de doua saptamani pana vin piesele necesare. Deoarece in asigurare nu ai optat pentru a primi o masina cat a ta este la reparat, vei fi nevoit sa mergi cu transportul public – tocmai de asta ti-ai luat masina nu? Cu extra acoperire, poti inchiria o masina si costurile acestea vor fi suportate de asigurator.

Tot ce trebuie sa faci pentru a beneficia de extra acoperire este sa pui la dispozitia asiguratorului raportul accidentului. Ar putea fi nevoie si de o infatisare la tribunal dar stai linistit, nu vei plati nici o taxa de judecata.

Costul pentru aceasta acoperire este foarte mic, unele firme chiar ofera gratis acest serviciu.  Multi asiguratori insa te taxeaza pentru el dar ajunge undeva la 30 de euro pe an. Tinand cont de toate beneficiile de care ai parte daca ai si aceasta extra acoperire, mai ales daca ai fost ranit in accident si nu mai poti munci o perioada de timp, este foarte bine venit acest serviciu mai ales la pretul sau. Chiar daca vei plati un cost mai mare decat cel pentru o asigurare obligatorie, pe termen lung te va proteja de riscuri inutile.

Un gând despre “Extra acoperirea politei de asigurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *