protectie facebook

Facebook si protectia datelor personale

Facebook incalca regulile de confidentialitate a informatiei impuse de Uniunea Europeana.

Mai simplu: dezvaluie datele personale altor companii, in scopuri publicitare.

Asta odata cu noile setari de confidentialitate pe care utilizatorii “trebuie” sa le accepte.

De asta vedeti reclame la diverse tampenii in fluxul de informatii de pe “wall” si va intrebati cand dracu ati dat like la chestia respectiva.

La somatia autoritatilor UE de a reveni la termenii de confidentialitate anteriori, cei de la Facebook au spus ca ei detin si alte companii si ca impart informatiile cu acestea, pentru a-si imbunatati serviciile. Bineinteles, aceste “alte companii” nu sunt mentionate in ToS (Terms of Use).

Spre exemplu, Facebook detine Instagram (l-au cumparat prin aprilie). Ei bine, informatiile voastre personale de pe Facebook sunt disponibile si celor de la Instagram, fara ca acceptul vostru sa fie necesar.  Chiar daca in principiu sunt aceeasi companie, mi se pare invaziv sa te joci asa cu datele oamenilor. Iar daca maine Facebook cumpara si un site de matrimoniale, va treziti ca aveti cont si acolo.

Pe langa asta, termenii si conditiile cu privire la confidentialitate prezentate de Facebook sunt foarte ambigue si induc in eroare utilizatorii.

Este evident ca pe Gogu’ Cocalaru sau pe Pisi Pitzipoanca nu-i intereseaza termenii de confidentialitate. Ei dau “accept” la orice, ca oricum stau prost cu engleza, nu inteleg si nu vor decat sa-si puna poza de-aseara din club.

Dar pentru oamenii cu picioarele pe pamant, publicitatea nesolicitata si confidentialitatea datelor personale pot reprezenta probleme majore.

Organizatiile abilitate din tarile nordice deja au declarat ca intentioneaza sa actioneze in instanta Facebook, daca vor mai continua sa apara reclame in fluxul de informatii.

Da, inca cred ca Facebook se duce la vale. Foamea de bani deobicei are acest efect. Se pare ca teoria mea inca sta in picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *