Fanii apple – totul tine de autosugestie

Stiti deja parerea mea despre produsele Apple. Intre noi fie vorba, la momentul de fata nici nu-mi permit un Iphone 5, dar oricum nu mi-as lua unul, chiar daca as inota in ruble, yeni si puli. Prefer S III-ul.

Cum spuneam si in titlu, totul tine de autosugestie. De fiecare data cand apare un model nou de Iphone, toti hipsterii intra in criza si incep sa se isterizeze. Fac pe dracu-n patru, lucreaza ore suplimentare, fac credit la banca sau orice altceva, numai sa-si cumpere si ei ultima gaselnita. De ce? Pentru ca atunci cand apare un model nou de Iphone, modelele vechi nu mai au nici o valoare. Nu-ti cumpari Iphone pentru ca e unicat sau pentru ca e singura scula cu care poti face anumite chestii. Iti cumperi Iphone ca sa fii cul. Si cum poti sa fii cul daca scula ta nu-i ultimul racnet? Poi nu poti.

Nu conteaza ca diferenta dintre modele e un pixel in plus sau minus, 1 gram sau o nuanta diferita a carcasei. Trebuie sa-l ai si gata. Si ca sa te convingi, iti bagi singur in cap ca modelul vechi (pe care-l detii deja) e o antichitate, o tigaie sparta, in comparatie cu frumusetea de piesa care tocmai s-a lansat.

In filmuletul de mai jos Jimmy Kimmel a mers pe strada (prin America) aratandu-le oamenilor (posesori de Iphone 4s) noul model de Iphone 5 si intrebandu-i de diferente. Toti se minuneaza si gasesc tot felul de proprietati magice: mai usor, mai rapid, mai rezistent, bla bla bla.

The trick: La momentul cand s-a facut filmuletul respectiv, Iphone 5 nu era inca lansat. Omul le arata tot un Iphone 4s, doar ca era nou, proaspat scos din cutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *