glamour

Fotografia de nunta glamour

Titlul spune ceva multora, dar sa vedem defapt, despre ce este vorba.

Glamour este termenul folosit pentru prima oara de un studio american de film, de la Hollywood, in anii ’30, pentru a defini fotografiile cu vedetele feminine, pe care studioul le facea spre promovarea filmelor. Este vorba despre o iluminare specifica menita sa puna vedeta intr-o lumina misterioasa, dar foarte favorabila. Deci, la inceput, glamour era un stil rafinat, chiar artistic am putea spune, dar care nu avea alt scop decat prezentarea vedetei in cea mai buna varianta. Femeia din fotografie trebuia sa devina visul intangibil al tuturor barbatilor.

Cu timpul, in stilul glamour a fost adus din ce in ce mai mult erotism si o iluminare din ce in ce mai plina, mai favorabila pielii. In vremurile noastre, prelucrarea computerizata, facuta cu ajutorul programelor gen photoshop, trateaza pielea intr-un mod specific si intregeste notiunea de glamour din zilele noastre.

Ce se vrea sa fie fotografia de nunta glamour? Se vrea fotografia care sa infrumuseteze mireasa si daca este posibil si mirele. Este fotografia care merge direct la obiect, aruncand peste bord chestiile artistice inutile, menite doar sa gadile orgoliul fotografului si se concentreaza in a face reale vedete din miri, asa cum puteti vedea aici.

Adevaratele valente ale fotografiei de nunta in stil glamour, nu pot fi judecate corect, fara a vedea cum arata miri fara ajutorul acestui stil. Apoi prin comparare cu rezultatul final se poate aprecia priceperea si efortul fotografului.

Stilul glamour nu se poate produce cu lumina proasta si de aceea fotografii care trag in acest stil folosesc lumini de studio, adica blituri cu modificatori de lumina (umbrele) postate pe stative, pe care le deplaseaza in orice locatie este nevoie, de exemplu in biserica sau la restaurant. Importanta este si postprocesarea care face ca pielea sa arate foarte bine si in continuare puteti vizita o galerie cu exemple de fotografie glamour.

Poate ca genul acesta de fotografie nu este foarte spectaculos, dar cu siguranta va provoca cea mai mare placere miresei si mirelui, adica exact a celor care conteaza si care platesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *