gazon artificial iarna

Gazonul sintetic pe timp de iarna – ce trebuie sa stii

Iarna este cel mai mare dusman al tuturor terenurilor de iarba. Caderile masive de zapada ingreuneaza desfasurarea activitatii sportive. Echipele de fotbal din Romania, cele a caror buget le permite, isi desfasoara cantonamentele pe durata iernii in locuri prietenoase din punct de vedere climatic.

Gazonul artificial insa, trebuie protejat si el pe durata iernii, deoarece lasat necuratat poate suferi grave disfunctionalitati pe care le veti sesiza dupa trecerea acesteia. Atunci cand au loc caderi masive de zapada, este recomandat sa inlaturati cat de repede zapada acumulata pe teren. Daca la baza acestuia s-a format un strat de gheata, aceasta trebuie inlaturata folosind solutii speciale ărecum clorura de calciu, in niciun caz nu se recomanda spargerea acesteia.

Pentru indepartarea zapezii, trebuie sa folositi utilaje a caror greutate nu solictia terenul foarte mult. Un tractor de dimensiuni medii, cu o masa de pana in 750 de kg, caruia sa-i atasati o suflanta de zapada, ar fi solutia cea mai eficienta penru indepartarea acesteia.

Chiar si asa, nu va putem asigura de fapul ca este eliminat riscul de a aparea oarecare denivelari dupa folosirea mai multor ierni a acestui utilaj. Ramane la latitudinea dumneavoastra cum veti indeparta stratul de zapada, indepartarea manuala fiind o solutie, daca nu eficienta, macar utila pentru pastrarea nivelului suprafetei.

In cazul unor caderi masinve de zapada, puteti folosi si un plug cu lame din cauciuc pentru indepartarea acesteia. Nu recomandam utilizarea niciunei unelte din fier, deoarece ar putea afecta firele de iarba. De asemenea, specialistii sfatuiesc detinatorii de astfel de terenuri sa nu intervina cu utilaje daca sub stratul de zapada este format deja un strat de gheata.

Cu aceste informatii speram ca v-am facut o imagine asupra modului in care sa curatati terenul sintetic pe care il detineti pe perioada iernii, pentru a va putea bucura de acesta perioada ce va veni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *