Gust

Gustul se poate antrena

De aceea cand raresti sarea din bucate de pilda, simti ca mori fara ea in prima saptamna, dar apoi, poate dupa mai mult de o saptamna ca sa nu fiu draconica, nici nu-ti mai dai seama ca iti lipseste.

De ce intindem mereu mana dupa o cafea aburinda? De ce pipaim cu mana prin frigiderele din supermarket cea mai rece sticla? Pentru ca extrmele astea ne biciuie simturile, sistemul nervos si inima si ne dau pentru cateva clipe senzatia de caldura sau energie.

Medicii naturisti recomanda sa incalzim mancarea ce se preteaza la asta, chiar daca e vara, dar sa nu o ridicam peste 37 de grade. Asa e natural pentru corpul nostru sa o primeasca, spun ei, si eu ii cred pe cuvant. Mai mult, tot ei spun ca acest consum de alimente la temperaturi extreme, nu numai ca ne diminueaza simturile dar, ne creaza chiar si o repulsie in timp, fata de alimentele cu o valoare nutritiva reala, cum ar fi fructele, pentru ca ajungem sa le consideram complet fara gust. Si nu vorbesc aici de cele de care ne impiedicam prin unele magazine si care ai putea sa juri ca sunt din plastic.

Deci, ia vedeti, n-ati uitat ceva pe foc? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *